A venit răspunsul oficial al CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua

Cu două săptămâni în urmă, pe digisport.ro a fost publicată sesizarea care a ajuns pe masa Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), în care se cerea o decizie prin care numele „București” să nu mai fie legat de CSA Steaua.

Pe 25 aprilie, a venit răspunsul oficial din partea CNA. Consiliul Național al Audiovizualului a respins cererea, astfel, nu există niciun impediment în alăturarea numelui ”București” denumirii CSA Steaua.

A venit răspunsul CNA: CSA Steaua poate fi numită ”CSA Steaua București”

Domnule Grigore,

Consiliul Național al Audiovizualului a primit sesizarea dumneavoastră, care a fost înregistrată cu nr. 3886 / 28.03.2024.

Apreciem că aspectele sesizate în virtutea informării corecte a publicului și solicitarea de „interzicere” a menționării numelui localității București atunci când sunt menționați „în media” sportivi ai CSA Steaua excede atât atribuțiilor de reglementare, cât și celor de control post difuzare asupra conținutului programelor audiovizuale, pe care le poate exercita Consiliul, acestea fiind limitate la cadrul stabilit de Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările și completările ulterioare.

Astfel, competențele CNA se referă la conținutul audiovizual efectiv, difuzat către public de furnizorii de servicii media.

Vă puteți informa cu privire la actele normative care reglementează activitatea instituției, pe site-ul www.cna.ro, la rubrica „Legislație” – Secțiunea „Audiovizual”.

Maria Monica Gubernat
Președinte”, se arată în răspunsul CNA.

Lasă un comentariu