Adrian Porumboiu dă de pământ cu arbitrii lui Kyros Vassaras: „Au slujit! Au fost promovați pe gogomănii”

Adrian Porumboiu continuă asaltul la adresa arbitrilor din fotbalul românesc, după derby-ul dintre FCSB și Rapid București.

Prestația lui Marcel Bîrsan a stârnit mai multe replici contradictorii între oamenii din fotbal.

Adrian Porumboiu a exprimat aprecierea sa pentru Marcel Bîrsan, într-o comparație cu alți arbitri din România. Fostul proprietar al FC Vaslui susține că arbitrii români care fac parte din lista FIFA pot influența rezultatul unor meciuri interne în funcție de anumite interese.

„El are evoluții cu mult peste media unor arbitrii FIFA (n.r. Marcel Bîrsan), care sunt împopoțonati, arbitrează bine afară unde e mai ușor decât în campionatul intern unde fac niște gogomănii de te doare capul. Ei au fost promovați pe gogomăniile pe care le fac în campionatul intern, unde au «slujit», cum îi place unui conducător de la noi”, a spus Adrian Porumboiu, la ProSport Live.

Întrebat despre oportunitatea delegării lui Istvan Kovacs pentru derby-ul dintre FCSB și Rapid București, fostul arbitru a exprimat o ironie subtilă, sugerând că prestațiile lui Kovacs în Superligă sunt sub așteptări.

„Nu vreau să aud de el (n.r. Istvan Kovacs). Și ăsta e un criteriu să fii promovat… Să faci nenorociri în țară și ești foarte bun, ești apreciat”,a răspuns Adrian Porumboiu.

Adrian Porumboiu este de părere că al doilea gol al echipei FCSB ar fi trebuit anulat. Fostul arbitru consideră că golul de 2-2 ar fi trebuit invalidat deoarece mingea a părăsit terenul de joc. Porumboiu este ferm convins că arbitrii din cabina VAR nu au gestionat corespunzător situația și că din reluările video ar fi clar că golul ar fi trebuit să fie anulat.

„Piciorul de sprijin este aproape de linia porții, iar lovirea mingii se face după linia porții. După părerea mea, mingea nu mai era în teren. Dacă ei puneau camera și dădeau mai multe reluări, cu zoom, puteau să își dea seama după dinamica lovirii”, a declarat Adrian Porumboiu.

Cea mai controversată fază de joc din derby a fost în minutul 25, când Marcel Bîrsan a anulat golul lui Florent Hassani, pe motiv de offside. Deși kosovarul se afla în poziție regulamentară de joc, Albion Rrahmani i-a opturat vederea lui Ștefan Târnovanu, astfel încât portarul roș-albaștrilor nu a reușit să pareze execuția.

  • În urma egalului din meciul dintre FCSB și Rapid București, formația antrenată de Elias Charalambous are nevoie de o singură victorie pentru a obține matematic titlul de campioană a Superligii.

Lasă un comentariu