Adrian Porumboiu desființează deciziile lui Bîrsan din FCSB – CFR Cluj: „Penalty la Dawa, simulare la Compagno!”

Adrian Porumboiu a comentat pentru Gazeta Sporturilor cele două faze la limită petrecute în FCSB – CFR Cluj 1-0.

Fostul mare arbitru a analizat deciziile brigăzii conduse de Marcel Bîrsan și este de părere că acesta a judecat incorect cele două faze.

Concret, Porumboiu spune că CFR Cluj trebuia să primească penalty, în timp ce Andrea Compagno trebuia sancționat cu galben, pentru simulare, la faza în care Bîrsan a dictat penalty.

Verdictul lui Adrian Porumboiu: CFR Cluj trebuia să primească penalty

CFR Cluj a cerut un penalty în minutul 63, la 0-0, după de Joyskim Dawa a atins mingea cu mâna în propriul careu. Avounou a centrat în careu, spre Bîrligea. În duel cu atacantul CFR-ului, Dawa a atins mingea cu mâna, însă după ce aceasta îl lovise înainte în călcâi. Dar arbitrul Marcel Bîrsan nu a dat penalty.

Ce spune Porumboiu? „E penalty în afara oricărui dubiu! Dawa își mărește aria corpului, la cât de mult își deschide mâna. 

Nu contează dacă o duce în jos, sus sau în lateral. Deschide mâna foarte mult și își mărește aria corpului. Trebuia dictat penalty! Faceți un exercițiu de imaginație. Dacă Dawa era pe linia porții și oprea golul cu mâna, ce, nu era penalty?”.

Adrian Porumboiu: „La Compagno a fost simulare”

În minutul 65, FCSB a primit penalty. Compagno a căzut după un duel cu Cvek, care a încercat, prin spatele atacantului, să ajungă la minge. Iar fostul patron de la FC Vaslui consideră că italianul a simulat.

„Compagno caută el contactul. Își lasă fundul în spate special pentru a se lovi cu Cvek. Nu cade din cauza acelui contact, ci se de folosește de acel contact pentru a cădea. E simulare, nu penalty! Compagno trebuie să primească galben”, a spus Porumboiu. 

Lasă un comentariu