Adrian Porumboiu, verdict despre penalty-ul acordat pentru Farul Constanța ,,Nici vorbă să fie o fază dificilă”

Liderul campionatului a pierdut oportunitatea de a menține o diferență de 11 puncte față de urmăritoarele, CFR Cluj și Rapid, din cauza golului încasat în timpul adițional.

În legătură cu penalty-ul acordat pentru echipa Farul Constanța, Adrian Porumboiu a susținut opinia lui Ion Crăciunescu, alăturându-se celor care consideră că decizia arbitrajului a fost corectă.

„Atacantul lovește mingea, se pune întrebarea dacă ar fi lovit cumva mingea apărătorul Dawa cu capul nici vorbă.

Dar cine a lovit mingea? Atât este important. Restul nu mai contează. Mingea este lovită de jucătorul din atac, iar din spate vine și îl lovește cu capul în țeastă. Deci este o imprudență care un se poate sancționa decât cu lovitură liberă directă, adică penalty. 

Nici vorbă să fie o fază dificilă. Arbitrul fiind aproape de fază nici n-avea nevoie de VAR la o asemenea fază. Sunt foarte dese astfel de atacuri imprudente. Că l-a lovit ușor, că l-a dat pe spate… 

Când dă cineva cu capul în minge, că a dat cu spatele și l-a lovit, sunt niște speculații care depășesc aria… Am văzut și niște așa ziși foști arbitri… Nu există termenul de incomodare să fie sancționat. Incomodat poți să fii când mergi pe stradă și vrei să depășești o domnișoară și o incomodezi. Cunosc depășirile la domnișoare. 

Haideți să vorbim strict. Nu sunt discuții. Nu poți să spui că albul e negru și ce e negru e alb. Lucrurile sunt foarte clare. Intrare imprudentă din neglijență. Altceva n-ai ce să comentezi”, a declarat Adrian Porumboiu, potrivit Fanatik.

Lasă un comentariu