„Ambiții și circ ieftin” » Duckadam, prima reacție după ce FCSB a primit „verde” pentru Ghencea: „Becali și-a spălat păcatele”

Helmut Duckadam (64 de ani), fostul mare portar al Stelei, s-a pronunțat în această dimineță, la GSP Live, pe marginea celui mai „fierbinte” subiect din fotbalul românesc: vestea că FCSB a reușit, în cele din urmă, să obțină dreptul de a juca în Ghencea.

Duckadam, glorie stelistă care nu s-a alăturat foștilor colegi trecuți de cealaltă parte a baricadei, la CSA Steaua, consideră că „deblocarea” arenei din Ghencea pentru FCSB e sinonimă cu normalitatea.

„Ambiții și un mic circ ieftin! Eu am spus de acum o lună și ceva că FCSB nu va juca împotriva lui Dinamo în Ghencea, dar va putea juca acolo următoarele partide. Uite că așa a fost. Cu Dinamo a fost o ambiție a celor de acolo. 

Mie mi se pare o normalitate să închiriezi un stadion dacă ai bani și e liber. Restul sunt ambiții și aiureli”, consideră Duckadam. 

Helmut Duckadam: „Becali și-a plătit păcatele”

Întrebat de moderatorul Costin Ștucan dacă i se pare corectă și morală ipostaza ca echipa lui Gigi Becali, un personaj condamnat fiindcă a fraudat statul, să poată juca pe arena construită din bani publici, „Eroul de la Sevilla” a spus:

„N-am mai avea nici Parlament, nici oameni de afaceri dacă ne-am uita la câți au fost cercetați și condamnați… Eu cred că Becali și-a plătit păcatele. În momentul în care pedepsești pe cineva, vrei să-l educi, să-l faci mai bun, nu? (n.r. – se referă la procesul de reeducare prin care a trecut Becali în spatele gratiilor)”. În momentul în care închiriezi, se iau banii și cu asta basta!

Duckadam: „Nu vor veni suporteri în plus alături de FCSB doar fiindcă joacă în Ghencea”

În schimb, Duckadam nu consideră că revenirea FCSB-ului în Ghencea va veni de la sine și cu un val consistent de noi suporteri: 

„Ca imagine, FCSB are de câștigat. Dar nu cred că vor veni suporteri în plus alături de ei doar fiindcă vor juca acolo. Contează la imagine, a fost și ambiția domnului Becali. (…) A fost un circ ieftin cu miniștri, generali, un circ care nu-și avea rostul, fiindcă deznodământul era previzibil.

Era logic, pe undeva, că se va întâmpla acest lucru. Și la Craiova a fost, timp de 2-3 ani, acea dispută dintre Primărie și Mititelu. Acum joacă amândouă pe «Oblemenco, s-au mai liniștit», a spus Duckadam, la GSP Live.

Lasă un comentariu