Ancheta la CSA Steaua, la final. Statul a cheltuit 100 de milioane de euro

S-a finalizat ancheta la CSA. Premierul Marcel Ciolacu a criticat conducerea clubului, invocând că statul a cheltuit enorm pentru clubul istoric pe care îl consideră folosit de generali.

Premierul Marcel Ciolacu a cerut Corpului de Control, în urmă cu 3 săptămâni, să efectueze o anchetă la clubul CSA Steaua. După finalizarea verificărilor, raportul preliminar arată că statul a cheltuit 100 de milioane de euro pentru clubul din Ghencea.

Statul a investit 100 de milioane de euro

„Avem un raport preliminar. Statul a investit 100 de milioane de euro la CSA Steaua. Acum așteptăm raportul final”, ar fi spus Marcel Ciolacu, conform surselor guvernamentale citate de stiripesurse.

Corpul de Control al premierului a dispus verificarea în cazul respectării normelor legale şi a normelor interne privind administrarea complexului sportiv, verificarea modului de obţinere a veniturilor din exploatarea complexului sportiv şi cheltuielile de funcţionare, dar şi alte aspecte considerate relevante. Perioada verificată a fost de la 1 ianuarie 2021 până în prezent.

Gașca generalilor de la CSA Steaua

Premierul Marcel Ciolacu a trimis Corpul de Control la CSA Steaua, iar ulterior raportului preliminar a transmis un mesaj de susținere pentru FCSB.

„Bazele sportive sunt ale statului român; bazele sportive sunt pentru sport. Nu trebuie să ne implicăm, nu trebuie să ţinem cont de alte lucruri şi să nu lăsăm anumiţi sportivi să joace pe aceste baze care sunt ale statului român. Cum şi eu, în acest moment vremelnic sunt prim-ministru, şi aceste baze se dau în administrare anumitor instituţii. Instituţiile respective trebuie să se ridice la nivelul aşteptării sportivilor. Înţeleg foarte bine că se pot face şi concerte pe stadioane, dar atunci când nu există competiţii, atunci când nu există solicitări de la sportivi, atunci când nu se deteriorează gazonul înaintea unei competiţii – regulile foarte stricte”, a declarat premierul.

Președintele PSD a reluat, pe tema disputei dintre FCSB și CSA Steaua pentru drepturile de joc pe noua arenă Ghencea, ideea că aceasta aparține statului și sportivilor, nu unui club, fie el privat sau de stat.

„Eu nu vreau să intru în nicio polemică… nu pot să te exprimi la televizor pe o bază a statului român sau cu o echipă care este plătită de către un minister. Cred că trebuie să avem bun simţ cu toţii şi să intrăm într-o logică care să ducă la performanţă în sport, nu la discuţii între conducători… Nu am făcut acest lucru pentru că trebuie echipa FCSB sau alte echipe să joace sau pentru un anumit patron. Am făcut acest lucru dintr-un principiu simplu: stadioanele sunt pentru sportivi, nu ai dreptul să iei unor sportivi dreptul de a juca pe un stadion”, a mai declarat Ciolacu.

Ciolacu: Să strici lucruri din ambiţii personale

Întrebat dacă Florin Talpan, juristul CSA Steaua, aflat în mijlocul mai multor controverse, şi-a depăşit atribuţiile, Marcel Ciolacu a răspuns astfel:

„Dl Covaliu, d-na Lipă se pot mândri cu medaliile pe care le au la gât. Când tu nu ai nicio performanţă sportivă şi să te implici, să strici lucruri din ambiţii personale, vă anunţ că nu voi permite, nu d-lui Talpan, nimănui, cât timp sunt prim-ministru să facă acest lucru. Oamenii de sport au dreptul să vorbească”.

Lasă un comentariu