Anunțul Jandarmeriei, după ce suporterii Stelei au afișat un mesaj amenințător în fața stadionului

Suporterii Stelei au afișat un banner reprobabil după aflarea veștii că FCSB va intra în Ghencea pentru meciul cu CFR Cluj, care se dispută duminică, de la 21:30, în direct la Digi Sport 1.

În fața stadionului Steaua, a apărut un banner cu un mesaj amenințător: ”Continuăm lupta împotriva celor afiliați la turmă / Cine calcă duminică în Ghencea își asumă”.

Jandarmeria: ”Persoanele au fost identificate”

A doua zi, Alexandru Iacob, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, a anunțat că un echipaj a fost prezent la stadion în momentul în care suporterii și-au făcut apariția și că persoanele implicate au fost identificate. În cazul în care se va stabili că mesajul încalcă legea, vor fi luate măsuri.

În contextul partidei de fotbal care urmează am avut un echipaj în zona stadionului. Colegii mei erau acolo, au intrat în contact cu persoanele care afișau bannerul, ele au fost identificate. Dacă autoritățile consideră că reprezintă un pericol, pot fi luate măsurile legale în consecință.

Dacă mesajele afișate trec de limita libertății de exprimare, atunci riscurile sunt de natură contravențională sau penală.

Noi avem întâlniri formale cu Poliția, Jandarmeria și reprezentanții suporterilor echipelor din Capitală. Am tras un semnal de alarmă asupra comportamentelor de la meciurile de fotbal. Au fost incidente pe parcursul sezonului trecut”, a anunțat Alexandru Iacob, la emisiunea Liga Digisport.

Măsuri de siguranță la meciul FCSB – CFR Cluj

De asemenea, Alexandru Iacob a anunțat că vor fi luate toate măsuri de siguranță pentru meciul FCSB – CFR Cluj și că programul mijloacelor de transport în comun va fi prelungit.

Ca pregătire, ne luăm toate măsurile menite să prevină orice incident. Știm cât de importantă este această partidă și vom face totul pentru a le asigura siguranța celor din stadion. Jandarmii vor fi în toată zona adiacentă stadionului din Ghencea și pe căile către principalele artere din Capitală.

Vom discuta și cu reprezentanții societății de transport în comun, pentru a prelungi contractul. Vom avea echipaje pe toate străduțele, pentru ca toți spectatorii să poată parcurge drumul către casă în siguranță.

Noi facem tot ce ține de noi pentru a avea un eveniment sportiv cu diminuarea tuturor riscurilor pentru participanți. Vă puteam asigura că vom avea un dispozitiv de jandarmi suficient pentru a nu fi probleme”, a declarat Alexandru Iacob.

Lasă un comentariu