Argăseală a fost martor la episodul în care Bergodi l-a dat afară pe Becali din vestiar. Ce susține fostul tușier

Momentul ciudat din vestiarul roș-albaștrilor a fost povestit de Argăseală.

Cristiano Bergodi, actual antrenor la Rapid, trăia în urmă cu 14 ani un episod bizar în vestiarul Stelei, actuala FCSB. Valeriu Argăseală, fost tușier – actual președinte la FCSB, a fost martor în vestiarul echipei când fostul căpitan de la Lazio l-a dat afară pe Becali, în pauza confruntării cu Sheriff Tiraspol. 

Subminarea autorității antrenorului la FCSB – varianta 2009

Bergodi a pregătit-o în 2009 pe FCSB, timp de 13 meciuri. Ultima partidă pe banca tehnică a clubului roș-albastru a fost în grupele Europa League, cu Sheriff Tiraspol, 0-0. 

La pauză, italianul l-a dat afară pe Becali din vestiar, care venise să dea indicații tehnico-tactice. Episodul ciudat a fost reflectat pe larg în presa vremii. Oameni din fotbalul românesc i-au luat apărarea lui Bergodi, care ulterior a fost demis de afaceristul din Pipera. 

„Atitudinea domnului Becali a fost una corectă!”

În cele 13 meciuri ca antrenor la FCSB, Cristiano Bergodi a câștigat de 9 ori, a remizat în două rânduri și a înregistrat două înfrângeri. 

„Am fost acolo. Atitudinea domnului Becali a fost una corectă! Venise la pauză să spună jucătorilor ceva, să-i îmbărbăteze cumva. Atunci Cristiano a avut o atitudine cum a avut și față de mine… Crezând că se poate repeta și cu domnul Becali.

L-a dat afară din vestiar, a plecat și apoi Gigi mi-a spus: „Vali, nu cred că mai putem să lucrăm mai departe cu antrenorul. S-a terminat meciul, Cristiano s-a dus la conferința de presă și eu i-am spus domnului Becali: „Omul muncește, este foarte bun profesionist, haideți să mai facem ceva!”. „Bine, veniți la mine la Palat!”.

Curios este că, după conferința de presă, Cristiano a venit la biroul meu de la etajul 1 și a avut aceeași atitudine. A început să țipe, să vorbească în italiană, i-am spus că în cazul ăsta eu nu mai pot să merg mai departe. Probabil că sub presiune are o formă de refulare, să se descarce”, a povestit Valeriu Argăseală, potrivit Gsp.

Ce spunea Bergodi despre episodul cu Becali

„Se putea evita acel epsiod dacă am fi avut un manager. Panduru abia sosise, el stătea în lojă. Eram doar eu cu Renzo Rossi. Domnul Becali a țipat pentru a produce un șoc la echipă în acea pauză, era presiune mare și a acționat poate la primul impuls. Nu aveam cum să permit așa ceva, i-am spus „Ieși!” pentru că un antrenor trebuie să dea dovadă de personalitate în vestiar”, povestea Bergodi, într-un interviu, în urmă cu șapte ani.

Lasă un comentariu