Avertisment pentru Marius Ștefănescu: „Vei plânge!”

Marius Ștefănescu (25 de ani) a fost prezentat oficial la FCSB în cursul zilei de vineri. Internaționalul român a fost cumpărat de la Sepsi OSK.

După o perioadă îndelungată în care Laszlo Dioszegi a insistat că Marius Ștefănescu nu va semna cu FCSB, indiferent de suma oferită, jucătorul a fost în cele din urmă cedat campioanei României. Finanțatorul lui Sepsi a explicat că Ștefănescu a forțat această mutare: „Mi-a spus că, dacă nu îl lăsăm să plece, preferă să renunțe la fotbal”, a declarat Dioszegi.

Fanii lui Sepsi, reacții dure după transferul lui Marius Ștefănescu la FCSB
Gigi Becali a anunțat că transferul lui Ștefănescu a costat aproximativ 1,3 milioane de euro. Deși mulți suporteri ai lui Sepsi i-au mulțumit lui Ștefănescu și i-au urat succes la noua echipă, un număr semnificativ de fani au avut reacții dure.

Unii suporteri ai lui Sepsi se așteaptă ca Marius Ștefănescu să nu reușească să se impună la FCSB și să revină în scurt timp la echipa patronată de Laszlo Dioszegi.

Câteva dintre comentariile fanilor lui Sepsi pe rețelele socialele după transferul lui Marius Ștefănescu la FCSB
 • Sper că nu va amorți pe banca de rezerve
 • După un an se va întoarce aici
 • Pleci degeaba acolo, la fel ca Dumiter. Vei plânge după Sepsi.
 • Îmi pare rău, Ștefi, dar ai procedat greșit.
 • O să ai de furcă cu Gigi, nu o să ai un patron ca domnul Dioszegi. Poate o să tocești banca de rezerve. Să ai noroc să joci și să nu ajungi la vorba mea.
 • Să iei și o pernă pentru banca de rezerve. Vei avea nevoie de ea.
 • Dacă nu va juca bine în unul sau două meciuri, Gigi îl va pune pe lista de transferuri.
 • Nu a arătat caracter, s-a prefăcut că e accidentat și a fost suspendat intenționat înaintea meciurilor cu FCSB. După 6 luni, Becali va plăti pentru a-l trimite înapoi la Sepsi.
 • O să se întoarcă la Sepsi cu siguranță
 • Nu a fost un model de corectitudine, mai ales cu plecarea…
 • Sper să ai soarta lui Miculescu și să te saturi de stat pe bancă!
 • Vei fi rezervă și vei plânge, însă va fi prea târziu.
 • Se va întoarce la fel ca toți ceilalți.

 

Laszlo Dioszegi: „Ștefănescu mi-a spus că, dacă nu îl lăsăm să plece, preferă să renunțe la fotbal decât să mai joace la noi!”

Laszlo Dioszegi declara recent că nu îl va ceda pe Marius Ștefănescu la FCSB nici pentru zece milioane de euro. Aceste cuvinte veneau în contextul unei controverse inițiate de conducerea Rapidului, care sugera că Ștefănescu ar fi luat intenționat un cartonaș galben pentru a fi suspendat la meciul cu FCSB.

Totuși, zilele trecute, Dioszegi s-a răzgândit și a decis să îl lase pe Ștefănescu să plece. Această decizie a fost luată în urma presiunii exercitate de fotbalist, care a amenințat că, dacă nu este lăsat să meargă la FCSB, preferă să își încheie cariera decât să continue la Sepsi.

”Vă dați seama ce nopți și ce zile am avut în ultimul timp. De un an de zile știam că jucătorul Ștefănescu vrea să plece de la noi. Nu știam unde vrea să meargă, dar mi-a zis că vrea să plece la o echipă mai mare decât suntem noi. Eu am așteptat oferte de la multe echipe. Din păcate, nu a venit nimic concret.

Am stat cu colegii mei și am discutat. Credeți-mă, am pus în balanță care sunt plusurile și care sunt minusurile. Chiar regret, trebuie să recunosc că am greșit, pentru că nu am crezut tot ceea ce s-a vehiculat în presă despre cartonașele galbene și așa mai departe. Nu am zis că acum cred, dar eu trebuia să apăr jucătorul și clubul.

Noi avem o zicală: Primul este clubul, a doua este echipa de fotbal, iar pe locul trei sunt jucătorii. Pot să spun un singur lucru, poate m-am înșelat eu, poate nu trebuia să îi iau apărarea jucătorului, poate trebuia să fiu mai reticent, nu trebuia să dau o declarație de genul ăsta. Acum un lucru e sigur, acum știu că dacă jucătorul vrea să plece, poate să plece prin orice mijloace, degeaba avem noi contract.

Am stat foarte mult și m-am gândit. A venit inclusiv Bernd Storck și ne-a implorat să îl lăsăm să plece, că el nu vrea să mai fie aici, că nu e aici cu capul, cu inima. Toți colegii mei au zis ’Domnul Dioszegi, știu că v-ați dat cuvântul, iar pentru dumneavoastră cuvântul valorează mult mai mult, dar aici trebuie să fim atenți la o problemă.

Jucătorul Ștefănescu este un tânăr care a jucat la naționala României, e vorba despre viața lui, nu sunteți un Dumnezeu ca să spuneți că îl opriți pe Ștefănescu să plece la FCSB’. Ștefănescu mi-a zis foarte clar că dacă nu îl lăsăm să plece, mai bine renunță la fotbal, dar nu mai joacă la noi. Nu știu de ce s-a supărat așa de tare. Vă dați ce simt eu acum”, a spus Laszlo Dioszegi la Digi Sport.

Lasă un comentariu