Bănel Nicoliță bucuros după titlul câștigat de FCSB: ”Caracter puternic”

Ediția 2023/24 a Superligii României a fost câștigată de FCSB.

Echipa condusă de Elias Charalambous a obținut o victorie crucială sâmbătă seara, în etapa a șaptea a play-off-ului, învingând-o pe Farul Constanța cu scorul de 2-1. Meciul s-a desfășurat pe Arena Națională, în fața a aproape 30.000 de suporteri entuziasmați. Această victorie a adus primul titlu în noul format al campionatului, cu play-off și play-out, pentru FCSB.

Bănel Nicoliță a fost în extaz după câștigarea titlului de către FCSB, el fiind fost jucător al echipei în timpul carierei sale fotbalistice. Nicoliță a evidențiat caracterul puternic al jucătorilor roș-albaștri pe parcursul întregului sezon și a apreciat modul în care aceștia au gestionat presiunea pe umerii lor.

”Sunt foarte bucuros mai ales că FCSB a meritat câștigarea campionatului. Mă bucur pentru FCSB, mă bucur pentru nea’ Gigi, mă bucur pentru suporteri, pentru că au fost nouă ani în care nu am mai reușit să câștigăm un titlu. 

Să ne bucurăm cu toții. A venit momentul, momentul nostru! Au arătat-o, băieții ăștia au un caracter puternic. Au fost meciuri în care a fost o intensitate și o presiune foarte mare pe ei!”, a spus Bănel Nicoliță într-un interviu pentru PRO TV și Sport.ro.

Becali nu își propune doar să cucerească titlul de campion, ci și să obțină un parcurs remarcabil în competițiile europene. Omul de afaceri a clarificat că nu va oferi prime jucătorilor pentru câștigarea titlului, ci doar în cazul în care aceștia contribuie la generarea de venituri pentru club.

Aceasta devine posibilă doar printr-un parcurs excelent în competițiile organizate de UEFA. În cazul în care FCSB va câștiga titlul, va începe din primul tur preliminar, având o recompensă inițială de 280.000 de euro.

Suma acordată de UEFA va crește pe măsură ce clubul avansează în tururile preliminare. În tururile doi și trei, suma ar putea ajunge la 380.000, respectiv 480.000 de euro.

În etapa de play-off, FCSB ar putea obține nu mai puțin de cinci milioane de euro, iar calificarea în faza grupelor este premiată cu 15,6 milioane de euro. Astfel, dacă visul lui Gigi Becali ar deveni realitate, Florinel Coman și colegii săi ar aduce în conturile clubului din Berceni un total impresionant de 21,7 milioane de euro!

Lasă un comentariu