Bumbescu, trimite săgeți către FCSB. Simte că CSA Steaua va obține „verde” pentru Superligă: ,,Se laudă cu al 27-lea titlu. Nu e! Au 4, 5 sau 6, nu știu”

Adrian Bumbescu (64 de ani), fost fundaș al Stelei, membru al echipei care a cucerit Cupa Campionilor Europeni, a fost prezent astăzi la evenimentul în care steliștii au sărbătorit împlinirea a 38 de ani de la marele triumf din ’86. El speră ca actuala echipă a Armatei, blocată în liga secundă, să obțină dreptul de promovare înaintea următorului sezon.

În 1986, Steaua reușea să scrie una dintre cele mai strălucite pagini din istoria fotbalului românesc, aducând acasă trofeul Cupei Campionilor Europeni. Dar, în ciuda acestui triumf de neegalat, povestea echipei s-a transformat într-un amestec de glorie și dificultăți.

La 38 de ani distanță, echipa Armatei se găsește blocată în eșalonul secund al fotbalului românesc, prizonieră într-o rețea de organizare care pare să-i frâneze orice șansă de promovare. Indiferent de locul pe care îl ocupă în clasament, drumul spre prim plan pare îngreunat de structurile rigide și dezbaterile politice.

Adrian Bumbescu, odată o figură marcantă în apărarea formidabilei echipe a Stelei, simte că vremurile se pot schimba. El crede că, după alegerile din acest an, lucrurile s-ar putea limpezi pentru „militari”. O nouă configurație a Guvernului ar putea deschide calea către promovare, odată ce se va stabili cine va deține puterea în ministerul Apărării Naționale, sub a cărui umbrelă se găsește clubul Armatei.

„Noi ne dorim ca Steaua să revină în prima ligă. Cred că la evenimentul de astăzi vor participa și domnul ministru Tîlvăr (n.r. – Angel, ministrul Apărării Naționale), domnul Bachide (n.r. – Eduard, secretar de stat) și vom discuta pe tema asta în una dintre pauze. Este foarte ciudat ce se întâmplă, pentru că de acolo, de sus, de la dumnealor vin acordurile.

Sperăm ca după alegeri să dea drumul la promovare, pentru că merităm. Avem stadionul acela minunat, baza sportivă extraordinară, palmaresul. Nu știu ce ne împiedică! Doar să facem o societate pe acțiuni, non-profit. Conducerea se zbate, comandatul se zbate, dar dacă nu are OK-ul de sus este legat la mâini.

Poate nu vine OK-ul de mai sus de domnul ministru. Nu știu cine e mai sus, dar după alegeri trebuie să facem o comisie, să mergem și să vedem care este statutul. Să stăm așa în Liga 2 fără drept de promovare… sunt jucători care poate vor mai mult, vedeți ce declarații face și antrenorul Oprița.

Vom vedea, timpul va decide. Vom sta de vorbă și probabil după alegeri vor sta altfel lucrurile”, a afirmat Adrian Bumbescu.

Referitor la sărbătoarea de astăzi a suflării roș-albastre, Bumbescu a spus că „au trecut 38 de ani și încă ne aducem aminte cu plăcere de această mare izbândă. E bine că avem o echipă cu care se mândrește toată România, cu toate că există contestatari de la cealaltă echipă (n.r. – FCSB).

Cum i-a spus un personaj bine cunoscut (n.r. – Marcel Răducanu), este Steaua fără nume… se laudă cu al 27-lea titlu. Nu e! Au 4, 5 sau 6, nu știu”.

 

Lasă un comentariu