Ce a postat FCSB pe 7 mai: ”Cea mai glorioasă zi”

Pe 7 mai 1986, Steaua București reușea ce mai importantă performanță din istoria fotbalului românesc.

Pe 7 mai 1986, echipa Ros-albastră a triumfat în finala Cupei Campionilor Europeni, jucată pe stadionul ‘Ramon Sanchez Pizjuan’ din Sevilla, învingând Barcelona cu 2-0 după loviturile de departajare. Acest moment iconic a fost reamintit cu mândrie și nostalgie, deoarece fotbalul românesc a cunoscut o altă eră, în care echipele noastre străluceau în competițiile europene.

Cu toate acestea, în prezent, fotbalul românesc nu mai strălucește în aceeași măsură ca în trecut, iar echipele precum Universitatea Craiova, Dinamo și Rapid nu mai reușesc să atingă fazele superioare ale competițiilor europene, în contrast cu performanțele anterioare.

În ceea ce privește Steaua, un amplu proces pentru palmares a avut loc, încheindu-se cu victoria Clubului Sportiv al Armatei împotriva echipei conduse de Gigi Becali, FCSB. Astfel, palmaresul din perioada 1947-1998, inclusiv Cupa Campionilor Europeni, este acum asumat de trupa din Ghencea.

„Marți, 7 mai, se împlinesc 38 de ani de la cea mai glorioasă zi a fotbalului românesc.

În acea zi, pe Ramón Sánchez Pizjuán Stadium, Steaua București intra în istoria fotbalului, devenind prima echipă din Estul Europei care cucerea cel mai râvnit trofeu din fotbal, Cupa Campionilor Europeni (actuala UEFA Champions League), într-o finală disputată împotriva celor de la FC Barcelona.

Helmut Duckadam intra în Cartea Recordurilor după ce apăra patru lovituri de departajare consecutive, iar trofeul ajungea la București.

Pentru această uriașă performanță, clubul nostru le aduce un omagiu și le mulțumește acelor mari fotbaliști pentru contribuția extraordinară adusă la dezvoltarea fotbalului românesc!”, se arată pe pagina de Facebook a celor de la FCSB.

Lasă un comentariu