Ce plan ar fi pus la cale Răzvan Burleanu pentru a lupta la președinția UEFA

Ce plan ar fi pus la cale Răzvan Burleanu pentru a lupta la președinția UEFA

Slovenul și-a anunțat decizia azi, după ce s-a terminat Congresul forului fotbalistic european de la Paris. Florin Prunea (55 de ani) susține că Burleanu a încercat cu adevărat să candideze la președinția UEFA și a dezvăluit ce a pus la cale șeful de la Casa Fotbalului.

Florin Prunea spune că Aleksander Ceferin luase decizia de a nu mai candida de anul trecut

Fostul președinte al lui Dinamo, acum observator UEFA, susține că decizia lui Ceferin de a nu mai candida este una mai veche și a deconspirat și planul pe care l-ar fi pus la cale Burleanu.

”Nu s-a hotărât acum, ci în urmă cu mai mult timp. M-am întâlnit cu el acum trei luni, la meciul Serbia – Bulgaria. Sârbii au inaugurat un stadion nou și a fost acolo un meci din preliminarii (n.r. – pentru EURO 2024). 

Și, bineînțeles că a venit și dimineață, apoi și la masa oficială cu președinții celor două federații și am vorbit și cu el. De atunci s-a simțit că nu mai dorea să candideze”, a spus Prunea, prezent în studioul emisiunii Liga Digi Sport.

Ce plan ar fi pus la cale Răzvan Burleanu pentru a lupta la președinția UEFA

Prunea a dezvăluit ce plan a pus la cale Burleanu. Ar fi sunat 17 președinți de federații pentru a le comunica intențiile sale. Se pare că planul oficialului de la Casa Fotbalului a eșuat, după cei care au fost contactați i-au spus totul lui Ceferin.

”El (n.r. – Ceferin), acum, știi ce a făcut? Îți spun eu. El a vrut să vadă ce se va întâmpla în urma congresului. Au trecut toate amendamentele care au fost propuse, chiar și cea care îl viza direct pe el.

După ce s-a terminat votul, a organizat o conferință de presă în care a spus clar: ‘Am vrut să pun acest amendament la vot ca să văd cine sunt cei care țin la unitatea UEFA’.

După ce a apărut acel articol în The Independent, care practic a fost un start de campanie electorală, greșit din punctul meu de vedere, cineva, mai pe românește, ‘a pus botul’.

Și a dat startul. A sunat câțiva președinți de federație, eu știu că 17 președinți de federație, iar cei cu care s-a vorbit l-au înregistrat. Iar aceștia s-au dus mai apoi și i-au dat înregistrările lui Ceferin. ‘Ia uite ce se întâmplă, a început campania electorală pentru postul tău’.

Cei care au fost contactați nu au fost Iuda, pentru că s-au dus și i-au spus lui Ceferin ce se întâmplă”, a mai spus Prunea.

”Clovnul” vizat de Ceferin este Răzvan Burleanu, susține Prunea

Observatorul UEFA a mai spus că ieșirea lui Ceferin, legată de ”clovnul de la o federație care vorbește zilnic cu celelalte federații”, era îndreptată direct spre Burleanu.

”Și atunci, el (n.r. – Ceferin) a avut acea ieșire, cu clovnul, pe care sincer cred că o regretă acum. Știm foarte bine la cine s-a referit, nu mai trebuie să spunem. 

S-a referit direct la Burleanu, despre el este vorba. El este vizat, 100%. 

Ceferin a făcut azi conferința de presă pentru a pune lucrurile în matca normală.

Mai are trei ani de mandat. El a vrut să vadă cum stau lucrurile. Dar eu cred că mai sunt trei ani. Să nu se răzgândească”, a mai spus Prunea, la Digi Sport.

Lasă un comentariu