Ce pune la cale FCSB: un nume mare din istoria Stelei va da lovitura de start la revenirea oficială în Ghencea

FCSB – CFR Cluj, meciul de gală sinonim cu revenirea roș-albaștrilor în Ghencea, va avea parte de un moment special. Clubul s-a gândit să-i propună lui Adi Ilie, fostul mare atacant al Stelei din anii ’90, invitația de a da lovitura de start a partidei.

  În contextul disputei de la distanță cu cei de la CSA, echipa patronată de Gigi Becali vrea să puncteze la capitolul imagine, cu ocazia revenirii în Ghencea.

  Adi Ilie, invitat să dea lovitura de start la revenirea oficială în Ghencea

  Astfel, a prins contur ideea ca unul dintre cei mai îndrăgiți steliști de după Revoluție, Adi Ilie, să fie pe gazon duminică seara, la ora meciului FCSB – CFR Cluj, care se va disputa cu „casa închisă”. „Cobra” a evoluat pentru roș-albaștri între 1993 și 1996, Steaua fiind rampa sa de lansare spre fotbalul european. 

  Poziționat de partea clubului lui Gigi Becali în disputa identitară cu CSA, Adrian Ilie urmează să dea lovitura de start a partidei din Ghencea, notează Fanatik, informația fiind confirmată și de sursele Gazetei. 

  Adrian Ilie: „FCSB e continuatoarea Stelei, fără discuție!”

  „Cobra” susținea în primăvara acestui an că, în opinia lui, FCSB e continuatoarea Stelei: 

  „Nu am probleme cu fanii de la CSA în disputa aceasta cu FCSB. Sunt prieten cu suporteri din ambele tabere. Am jucat la Steaua trei ani. Din punctul meu de vedere, echipa lui Gigi Becali este continuatoarea Stelei. Îmi pare rău pentru ceea ce se petrece în ultimii ani.

  Cele două echipe puteau face un pact. Inclusiv în perioada în care eu am fost manager în Ghencea, au fost discuții în acest sens. Dar nu s-a rezolvat nimic. Eu sunt prieten și cu cei de la CSA, și cu cei de la FCSB.

  Dar spun că FCSB e Steaua, fără discuție! Și nu pot fi acuzat de nimeni, pentru că eu nici măcar nu am fost crescut de copil în Ghencea, am fost crescut la Craiova”, spunea în aprilie Adrian Ilie, cel care a lucrat timp de doi ani la FCSB într-o poziție oficială, potrivit sursei citate. 

  Adrian Ilie, trei ani glorioși la Steaua

  Adrian Ilie a jucat la Steaua doar între 1993 și 1996, dar prestațiile sale în roșu și albastru l-au fixat ca unul dintre cei mai importanți fotbaliști steliști, măcar din perioada de după Revoluție. A marcat 28 de goluri în 85 de partide și mai ales stilul său spectaculos i-a adus admirația și transferul la Galatasaray. A confirmat și în Turcia că era un atacant de top și a trecut pe urmă la Valencia. Nu a mai revenit la Steaua ca jucător.

  Adrian Ilie a rămas consecvent în ceea ce privește disputa identitară dintre Steaua și FCSB. În urmă cu doi ani, intervievat de Ovidiu Ioanițoaia, fostul mare atacant sugera că reprezentanții CSA „ar trebui să lase orgoliile”.

  „Sunt prea multe orgolii și nu se vrea să aducem fotbalul într-o lumină foarte bună. Orgolii de ambele părți. Suporterii au un rol foarte mare, dar să nu uităm că Gigi Becali a investit foarte mulți bani la Steaua! Și cred că s-ar dacă prelua și partea cealaltă, tot Gigi ar putea să țină clubul foarte sus.

  Eu cred că CSA trebuie să lase orgoliile și să lase echipele să joace pe stadioane bune. Vedem că de mulți ani fotbalul nostru merge în jos și din cauza terenurilor de fotbal. Am construit stadioane, dar nu mai avem echipe. Eu nu am prins să joc pe un stadion modern în România”, spunea „Cobra” în 2021, în cadrul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”.

  Lasă un comentariu