Ce s-a ales de Sergiu, „tăticul călăreț“ din Iași? Ce s-a întâmplat cu el după ce şi-a dat casa primită în dar

În urmă cu aproximativ trei ani, a uimit întreaga țară prin gestul pe care l-a făcut. A călărit 40 de kilometri pentru a ajunge la spital, ca să-și vadă soția și copilul nou-născut. Mulți s-au implicat în dreptul lui la vremea respectivă, oferindu-i în dar inclusiv o locuință pe care a vândut-o ulterior. Află în rândurile de mai jos ce s-a ales de Sergiu, „tăticul călăreț” din Iași.

Cine este Sergiu Ciobotariu și cum a ajuns cunoscut

În anul 2020, Sergiu Ciobotariu, din Iași, a uimit întreaga țară cu gestul său. Tânărul a călărit 40 de kilometri pentru a-și vizita partenera de viață care era internată în spital, în circumstanțele în care tocmai adusese pe lume un copil. După evenimentul cu pricina, devenit viral, a primit porecla de „tăticul călăreț”.

Românii au rămas profund impresionați de cele întâmplate. Luptătorul K1 Cătălin Moroșanu a deschis o campanie umanitară, mulți cetățeni donând bani pentru ca Sergiu Ciobotariu și familia lui să poată locui într-o casă decentă. Situația în care se aflau era una precară din toate punctele de vedere.

Cu banii din donații, Cătălin Moroșanu a reușit să-i cumpere „tăticului călăreț” o casă în care acesta nu a locuit decât câteva luni de zile. Mai târziu, tânărul a decis să vândă proprietatea primită în dar și să se întoarcă în ghetou, unde era obișnuit. Gestul său a stârnit numeroase controverse în spațiul public.

Reacția lui Moroșanu, după ce Sergiu a vândut casa

„Suntem șocați și dezamăgiți de faptul că Sergiu a ales să trateze așa o faptă bună. Suntem dezamăgiți deoarece pune în pericol viitorul a 3 copii. 3 suflete care puteau să beneficieze de o viață normală și educație pentru a nu trece prin aceleași greutăți ca părinții lor.

Dacă este o greșeală că ne-am implicat cu toții pentru a oferi o șansă la o viață mai bună? Cu siguranță, nu. Suntem cu sufletul împăcat în fața lui Dumnezeu că am vrut să facem un bine. Totodată, este o învățătură de minte. Nu ne vom opri din fapte bune, dar vom merge pe premiza «dă-i omului un pește și va avea de mâncare o zi. Învață-l să pescuiască și va avea de mâncare toată viața.»”, a reacționat Cătălin Moroșanu.

Ce s-a ales de Sergiu, „tăticul călăreț” din Iași

După ce Sergiu Ciobotariu și-a vândut locuința, lucrurile nu au evoluat deloc pozitiv pentru el. S-a întors în ghetou, iar, potrivit presei locale, neavând un loc de muncă stabil și rămas fără ajutor, s-a apucat de „afaceri”. În unele duminici, merge împreună cu partenera sa de viață în talcioc, unde închiriază o tarabă și vinde tot felul de obiecte. Ieșenii spun că unele par să fie adunate de prin gunoaie, însă acest aspect nu-i încurcă planurile.

„Tăticul călăreț” din Iași nu s-a oprit, însă, aici. După ce a dat cu piciorul, practic, în tot ajutorul primit, a ajuns și în probleme cu oamenii legii. Sergiu Ciobotariu a fost anchetat penal, după ce a fost oprit în trafic de către polițiști. Se afla la volanul unui autoturism VW Golf, fără să dețină carnet de conducere.

„Am auzit în sat că l-a prins poliția la volan. Avea la un moment dat un Golf în curte, iar mai apoi am văzut un Range Rover. Nu mai este chiar același Sergiu”, a relatat un vecin al tânărului, potrivit BZI.ro.

Mai târziu, „tăticul călăreț” a fost reținut de autorități după ce a agresat un bărbat, împreună cu alți doi prieteni. Pentru că unul dintre „frații” săi ar fi avut un conflict cu acesta, tânărul s-a gândit să îi dea o lecție, astfel încât a luat bâte și topoare și a intrat în casa victimei, pe care a bătut-o crunt.

Un comentariu la „Ce s-a ales de Sergiu, „tăticul călăreț“ din Iași? Ce s-a întâmplat cu el după ce şi-a dat casa primită în dar”

  1. Разрешение на строительство — это государственный удостоверение, предоставляемый авторизованными инстанциями государственного управления или субъектного руководства, который разрешает начать стройку или выполнение строительного процесса.
    Получение разрешения на строительство определяет нормативные основы и нормы к стройке, включая приемлемые категории работ, предусмотренные материалы и техники, а также включает строительные нормы и наборы охраны. Получение разрешения на строительные работы является обязательным документов для строительной сферы.

    Răspunde

Lasă un comentariu