Ce se întâmplă cu Istvan Kovacs. UEFA a decis

După ce a fost delegat la Slovenia – Serbia 1-1, din Grupa C, Istvan Kovacs a arbitrat și partida Cehia – Turcia 1-2, din Grupa F de la EURO 2024, în urma căreia centralul român a intrat în istoria Campionatelor Europene.

Kovacs a avut parte de un joc tensionat, arătând nu mai puțin de 18 cartonașe galbene și două roșii, un record pentru un meci de la EURO. Cehii au rămas în inferioritate numerică în minutul 20, după ce Barak a fost eliminat pentru cumul de cartonașe. La final, Tomas Soucek, căpitanul Cehiei, nu l-a ”iertat” pe arbitrul român.

Este o treabă bună că acum doar căpitanii pot discuta cu arbitrii, însă am vorbit și cu căpitanul Turciei și amândoi am fost de acord că acest arbitru a fost atât de arogant încât nu a vrut să discute cu căpitanii.

Un arbitru bun e cel care nu se vede. Cel din seara asta a vrut să fie omul meciului, ceea ce e regretabil. E păcat, însă nu a fost vorba doar despre asta„, a transmis Soucek.

La câteva zile distanță, UEFA a anunțat arbitrii care vor conduce meciurile din optimile de finală de la turneul final din Germania, iar numele lui Istvan Kovacs nu se regăsește pe listă.

Sunt decizii luate pe baza calității prestațiilor pe care le-au avut. Unii arbitri nu au fost delegați nu pentru că s-au descurcat prost, ci pentru că alții au fost mai buni.

Unele brigăzi au condus un meci, altele două, altele vor avea trei, unele chiar 4. Singurul meu obiectiv este să iau deciziile corecte pe baza meritocrației, calității și valorilor noastre”, a explicat Roberto Rosetti, șeful arbitrajului de la UEFA, citat de gsp.ro.

  • Confruntarea România – Olanda îl va avea la centru pe germanul Felix Zwayer.

Lasă un comentariu