„Ce se întâmplă? Mai există Steaua București?” Ce răspuns a dat Miodrag Belodedici

Miodrag Belodedici (59 de ani), fostul mare internațional român și dublu câștigător al Cupei Campionilor Europeni, a comentat conflictul dintre FCSB și CSA Steaua.

Miodrag Belodedici a fost jucătorul Stelei în perioada 1982-1989 și a făcut parte din echipa care a cucerit Cupa Campionilor Europeni în 1986. În 1989, „Belo” a fugit în Iugoslavia, iar în 1992 a câștigat trofeul suprem din Europa și cu Steaua Roșie Belgrad.

Miodrag Belodedici: „Steaua București mai există, dar acum au schimbat numele, e FCSB.”
În cadrul unui eveniment de la Muzeul Fotbalului, Belodedici a comentat și conflictul juridic dintre FCSB și CSA Steaua, fiind întrebat despre motivarea Curții de Apel în dosarul privind palmaresul istoric al Stelei.

„Despre proces nu știu ce să vă zic. Nu știu cum au ajuns să se despartă unii de alții, FCSB, CSA… nu știu, chiar vorbeam asta la Belgrad, când m-am dus. Mă întrebau: ‘Ce se întâmplă? Steaua București mai există?’. Și le-am spus că mai există, dar acum au schimbat numele. E FCSB, nu mai e Steaua București. Bine, acum nici eu nu înțeleg…

Mi-au spus că și la ei, pe timpul Iugoslaviei, Partizan Belgrad era echipa Armatei. Partizan Belgrad s-a privatizat, a continuat, a participat în cupele europene și n-a dispărut, a spus Miodrag Belodedici.

Miodrag Belodedici: „Mi-aș dori să joace FCSB în Ghencea. Pentru CSA e o situație complicată”

Întrebat despre dorința celor de la FCSB de a juca pe Stadionul Steaua în prima parte a sezonului următor, având în vedere că Arena Națională nu va fi disponibilă, Belodedici a spus că noua campioană ar trebui primită în Ghencea.

Nu știu ce să vă spun. Eu mi-aș dori să joace FCSB-ul sau CSA-ul… bine, FCSB, care e în prima ligă, să joace pe Stadionul Steaua și să fie continuatoarea clubului Steaua.

CSA e în divizia a doua. Nu știu cât vor reuși să meargă mai departe și dacă vor reuși să ajungă în prima divizie. E o situație complicată. Nu cred că CSA are puterea de a intra în prima divizie. Trebuie să se privatizeze și să apară cineva cu mulți bani, a mai spus Belodedici.

Lasă un comentariu