Cea mai dură ironie, după România – Ucraina 3-0: ”O să-l sun să-i spun să se retragă. Nu a jucat nimic”

Ucraina a fost umilită de România în prima etapă a grupelor Campionatului European din Germania.

„Tricolorii” au câștigat fără drept de apel, cu scorul de 3-0, după golurile marcate de Nicolae Stanciu, Răzvan Marin și Denis Drăguș.

Răzvan Raț: „O să-l sun pe Stepanenko să-i spun să se retragă”
Răzvan Raț, fost căpitan al echipei naționale și jucător la Șahtior timp de 10 ani, a vorbit deschis despre jocul ucrainenilor.

Mai mult, Raț l-a criticat pe Taras Stepanenko (34 de ani), fostul său coleg din Ucraina și căpitanul echipei naționale conduse de Serghei Rebrov.

”A fost foarte frumos în tribune. Am văzut un stadion plin de români. Au fost cred că 50.000 de români, foarte frumoasă a fost atmosfera. Ucrainenii nu s-au auzit deloc.

O să-l sun pe Stepanenko să-i spun să se retragă. Am fost într-o lojă, dar nu eram în mijlocul suporterilor. Mai devreme, eram acum câțiva ani în teren… e destul de neobișnuit să fii suporteri, se trăiește altfel emoția!.

Ucraina nu a jucat nimic, ei au părut foarte apatici, nouă ne-a ieșit tot! Cam asta a fost diferența de la început până la final”, a mai spus fostul fundaș al naționalei României, la ProTV.

  • În 41 de partide au jucat împreună Răzvan Raț și Taras Stepanenko la Șahtior. 
  • 2,5 milioane de euro este cota ucraineanului. 
  • 84 de partide are Stepanenko pentru echipa națională a țării sale, timp în care a marcat și 4 goluri. 

Edi Iordănescu a spus cum vrea să fie numită, de acum, echipa națională a României

La conferința de presă de după meciul cu Ucraina, Edi Iordănescu a transmis că și-ar dori ca Nicolae Stanciu & Co să fie numiți ”Generația de Suflet”.

Felicit băieții. Au fost fabuloși. Mă puneți într-o situație ingrată, si eu am avut trăirile mele. Mi-am dat mereu concursul să răspund la întrebări. Poate povestim asta după ce ne întoarcem de la EURO.

Referitor la această generație, eu vă rog ceva. Nu-i numiți în niciun fel. În trecut a fost ‘Generația de Aur’. Această generație nu reprezintă niciun metal.

Aceasta reprezintă ‘Generația de Suflet’. Așa vreau să o numim. Trebuie să fie ‘Generația de Suflet’ a românilor. Când pune suflet, generația asta nu are limite.

Au făcut un efort fantastic. S-au unit, s-au strâns. Sunt mândru de ei”, a spus Edi Iordănescu, la conferința de presă.

Lasă un comentariu