Cei trei jucători de la FCSB care ”au dus echipa in spate”: ”Foarte maturi”

FCSB a câștigat Superliga României în acest sezon.

Roș-albaștrii și-au adăugat primul titlu în noul format al campionatului, care include play-off și play-out, în palmares, după ce au reușit să învingă echipa Farul Constanța cu scorul de 2-1 în etapa #7.

Trebuie subliniat că trei jucători de la FCSB au avut un rol crucial în succesul echipei lor în acest sezon, conform declarațiilor lui Florin Bratu, fost selecționer al României U21. El a evidențiat contribuția semnificativă a lui Florinel Coman, Adrian Șut și Darius Olaru în traseul spre titlu al echipei.

Bratu a subliniat, de asemenea, că gruparea roș-albastră a demonstrat un nivel de maturitate și coeziune care a fost esențial pentru succesul lor în actuala stagiune. El a apreciat modul în care elevii lui Elias Charalambous au reușit să se mobilizeze în vestiar și să își pună în aplicare strategiile pe teren pentru a obține victoria finală în campionat.

”Merită acest campionat, mi-a plăcut atitudinea și faptul că ei de-a lungul acestui sezon au arătat ca o echipă. I-am văzut foarte maturi pe Coman, Șut, Olaru, care au tras FCSB-ul după ei. N-a mai contat de ceea ce făcea sau nu făcea Gigi Becali.

Cred că a fost un pact al lor în vestiar în care au spus că nu mai contează ce e în jurul lor. ‘Aici trebuie să o rezolvăm noi, să fim uniți, să mergem pe teren și să luăm decizii bune pentru FCSB’”, a spus Florin Bratu într-un interviu realizat de jurnalista PRO TV Matilda Popa.

Becali nu își propune doar să cucerească titlul de campion, ci și să obțină un parcurs remarcabil în competițiile europene. Omul de afaceri a clarificat că nu va oferi prime jucătorilor pentru câștigarea titlului, ci doar în cazul în care aceștia contribuie la generarea de venituri pentru club.

Aceasta devine posibilă doar printr-un parcurs excelent în competițiile organizate de UEFA. În cazul în care FCSB va câștiga titlul, va începe din primul tur preliminar, având o recompensă inițială de 280.000 de euro.

Suma acordată de UEFA va crește pe măsură ce clubul avansează în tururile preliminare. În tururile doi și trei, suma ar putea ajunge la 380.000, respectiv 480.000 de euro.

În etapa de play-off, FCSB ar putea obține nu mai puțin de cinci milioane de euro, iar calificarea în faza grupelor este premiată cu 15,6 milioane de euro. Astfel, dacă visul lui Gigi Becali ar deveni realitate, Florinel Coman și colegii săi ar aduce în conturile clubului din Berceni un total impresionant de 21,7 milioane de euro!

Lasă un comentariu