Comunicatul oficial emis de CSA Steaua

FCSB nu a ajuns la un acord cu oficialii CSA Steaua pentru folosirea stadionului Ghencea la meciul din etapa a doua din Superligă, cu Dinamo.

Cele două părți au negociat luni și marți, iar astăzi ar fi trebuit să se semneze contractul. Totuși, problemele apărute cu una dintre polițele de asigurare i-au determinat pe reprezentanții CSA Steaua să refuze propunerea FCSB.

În aceste condiții, vicecampioana României s-a orientat spre o altă arenă din București, Arcul de Triumf, informație confirmată de secretarul general al LPF. 

Comunicatul oficial emis de CSA Steaua
 

„Cu privire la negocierile purtate între Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” și reprezentanții SC Fotbal Club FCSB SA, în vederea încheierii unui contract de punere la dispoziție în vederea disputării partidei SC Fotbal Club FCSB SA-FC Dinamo 1948, facem următoarele precizări:

Pozițiile exprimate de membrii comisiei de negociere a CSA Steaua au fost, în toate împrejurările, de bună credință și în interesul respectării cadrului legislativ. În niciun moment nu au fost formulate condiții sau pretenții nejustificate sau în afara legii.

Negocierile pentru semnarea contractului de punere la dispoziție a stadionului „Steaua” au intrat în impas ca urmare a faptului că reprezentanții clubului FCSB au transmis oficial că nu pot prezenta documentele stabilite de comun acord în procesul verbal de negociere, mai exact polița de asigurare acte de vandalism și biletul la ordin avalizat pentru asigurarea protecției gazonului.

Ținând cont de procedurile interne ale Clubului Sportiv al Armatei „Steaua”, cât și de experiențele contractelor anterioare de punere la dispoziție a stadionului, încheiate cu FRF și UEFA, ne-am aflat în imposibilitatea de a accepta o garanție de alt tip, neconformă cu cea prevăzută în reglementările interne.

Această soluție este uzuală în practica administrării bazelor sportive din România. Spre exemplu, menționăm că la închirierea stadionului „Național Arena” de către clubul nostru, în aprilie 2018, pentru partida din liga a 4-a dintre Steaua București și Academia Rapid, am pus la dispoziție o poliță de asigurare, la fel ca și toate structurile sportive care au organizat evenimente pe stadionul „Steaua”.

În final, asigurăm toată opinia publică că am avut și avem toată deschiderea și disponibilitatea de a încheia contracte de punere la dispoziție a stadionului „Steaua” cu toate entitățile sportive interesate, în condițiile respectării cadrului legislativ aplicabil„, se arată într-un comunicatul emis de clubul din Ghencea. 

Lasă un comentariu