Concluziile lui Florinel Coman după amicalul cu LASK Linz

FCSB a jucat împotriva lui LASK Linz singurul meci amical al cantonamentului de pregătire din această iarnă, scor 3-1.

Vicecampioana en-titre s-a impus în singurul meci amical al iernii, duelul cu LASK Linz. Doi dintre jucătorii transferați în această iarnă au fost titulari în duelul din Antalya. Baba Alhassan și Luis Phelipe au jucat încă din primul minut și au primit, pe rând, banderola de căpitan. 

Brazilianul a reușit chiar să și marcheze, în minutul 20, bifând astfel un debut reușit la primul meci în tricoul liderului din Superligă, chiar și într-un meci de pregătire. Florinel Coman a înscris al doilea gol al vicecampioanei, iar LASK a redus din diferență prin Marin Ljubicic în minutul 70. 

Tabela de marcaj a fost închisă de David Miculescu, în minutul 74. Florinel Coman a vorbit la finalul meciului, arătându-se mulțumit de modul în care s-a desfășurat partida de pregătire. 

„Un meci foarte bun, un antrenament intens, aveam nevoie de acest meci pentru a ne intra în ritm. Ați văzut, Phelipe a și marcat, ne bucurăm, Baba a jucat foarte bine, cum am spus și înainte, cred că sunt două transferuri reușite și care vor aduce plusul de care aveam nevoie pentru a câștiga campionatul. 

Mai trebuie să muncim pentru reluarea campionatului, mâine două antrenamente, poimâine două. Nu am intrat pentru rezultat, am intrat să ne facem antrenamentul, să pasăm, să jucăm în stare de oboseală, s-a acumulat oboseală, de aceea sunt aceste amicale. 

Eram o super echipă, acum cu plusurile astea, sperăm să ne ajute pe viitor. Îl așteptăm (n.r. pe Nana Antwi), sperăm să se integreze și el foarte repede. 

Nu e vorba de încredere, e un meci amical, a fost un joc foarte bun, un meci făcut pentru altceva, ne bucurăm, trebuie să ne iasă parametrii de kilometri, de sprinturi, cred că ne-a ieșit. Un sistem foarte bun, pe care l-am adaptat, 4-3-3, 4-2-3-1, e bine că avem alternative. 

Mai bine jucam aici, e bine că am găsit o vreme foarte bună, să ne putem desfășura cum trebuie și să dăm 100% la primul meci. Alergem și ne zbatem în fiecare zi pentru un singur vis, e comun, titlul, și dorim să ne îndeplinim. 

Normal că ne poate opri cineva din lupta la titlu, de ce nu? Dar depinde de noi, e bine că avem un avantaj măricel, dacă nu ne luăm unul mai mare, e bine să rămânem măcar așa”, a declarat Florinel Coman la finalul meciului amical. 

Lasă un comentariu