Video! Conspirația cipului, tot mai aproape de adevăr?

Sunt mulți care cred în conspirația cipului sub piele, cip cu care în teorie ai putea controla mai multe, de la aparatură inteligentă până la a stoca toate cardurile tale, date restul.

Cercetătorii lucrează la un ,,implant,, ce ar putea ajuta oamenii cu dizabilități să controleze telefoanele și computerele cu impulsuri de la creier.

Primul implant a fost instalat de Synchron, companie concurentă Neuralink, fondată de miliardarul Elon Musk. Implantarea pe creier a fost făcută la Mount Sinai, în New York, la un pacient cu Scleroză Laterală Amiotrofică. E o boală care afectează inclusiv vorbirea și pe care a avut-o și Stephen Hawking.

Tehnologia Synchron nu este invazivă, se instalează în vase de sânge.

La începutul lunii februarie, Neuralink a confirmat că în timpul testării pe maimuțe a prototipului implanturilor sale BCI la Universitatea din California, animalele au murit.

Însă, compania a respins acuzațiile Comitetului Medicilor pentru Medicină Responsabilă de cruzime împotriva animalelor. Musk a răspuns indirect la aceste acuzații miercuri.

„Înainte de a ne gândi măcar să punem un dispozitiv într-un animal, facem teste riguroase. Suntem extrem de atenți și ne dorim întotdeauna ca dispozitivul, ori de câte ori facem implantul – fie că este într-o oaie, un porc sau o maimuță – să fie de confirmare, nu de explorare”, a spus miliardarul, potrivit engadget.com.

Momentan testele sunt doar pe animale. Scopul lor nu este de a controla oamenii așa cum se zice, ci are că scop îmbunătățirea oamenilor cu dizabilități. Voi ce ziceți? De aici, la controlul omenirii, e un pas mare, sau rămâne doar o conspirație? Sunt de părere că nu e ok să se facă teste pe animale dar totuși pentru oamenii cu dezabilități ar fi ok așa ceva.

Lasă un comentariu