Cornel Dinu, reacție imediată după FCSB – Nordsjaelland: „Steaua a avut noroc, echipa daneză e net superioară”

FCSB – Nordsjaelland 0-0. Cornel Dinu, fostul mare fundaș al României, este de părere că roș-albaștrii au avut noroc.

Deși Nordsjaelland a jucat 30 de minute cu un om în minus, Cornel Dinu consideră că echipa daneză a arătat mult mai bine în prima manșă din turul 3 preliminar Conference League.

Cornel Dinu, concluzii după FCSB – Nordsjaelland 0-0

„Danemarca este o țară cu totul aparte, și din punct de vedere fotbalistic. Danemarca are vreo 6 milioane de locuitori, este regat, e o altă civilizație. Prin anii ’70 aveau o echipă bună, dar le dădeam 4, le dădeam și 6. Ne-au bătut și ei odată pe un stadion fără gazon ,«23 august», cu 5-2. În perioad aceea, îi băteam cu 4-0 și la ei și aveau niște jucători ca frații Nielsen, Morten Olsen. 

Danemarca este o țară cu 6 milioane de locuitori. Atunci, din 6 milioane, 800.000 practicau fotbal, până la vârsta de 80 de ani, jucau și fetele și băieții. remarcam trecând pe lângă Copenhaga, vedeam terenuri de fotbal unul lângă altul. Acum, dacă stăm să ne gândim, e foarte interesant că această echipă merge pe o strategie, și-a făcut academie în Ghana, dar 80% din jucători sunt de culoare, dar care sunt bine educați. Ca dovadă că și în 10 jucători și-au creat situații mai clare. 

Au pasat cu simplitate, cu realism, au fost net superiori Stelei. O neșansă i-a făcut să nu câștige. Avem experiențe nefaste cu danezii. Steaua a vut noroc, Nordsjaelland e o echipă net superioară. După Silkeborg, care i-a executat, pare un progres, dar un progres relativ. Echipa daneză mi s-a părut mult superioară”, a declarat Cornel Dinu.

Lasă un comentariu