Corvinul poate, Csa Steaua nu. Diferența dintre Corvinul și CSA Steaua: „De acolo pleacă toată neconcordanța”

Președintele Corvinului Hunedoara, Dan Colesniuc, a explicat cum a reușit formația lui Florin Maxim să își facă drum către Superliga, dezvăluind care sunt diferențele dintre situația clubului de pe stadionul „Michael Klein” și CSA Steaua.

Președintele Corvinului Hunedoara, Dan Colesniuc, a adus în discuție diferențele semnificative dintre statutul clubului său și cel al echipei CSA Steaua, în cadrul unei intervenții la ProSport Live. Echipa finalistă a Cupei României în actuala ediție se bazează exclusiv pe finanțare locală, în contrast cu finanțarea celor de la CSA Steaua, care provine din taxe și impozite colectate la nivel național. Colesniuc a evidențiat, de asemenea, noul model de organizare adoptat de clubul său. Corvinul va funcționa ca un club sportiv ce aparține de trei entități, una dintre acestea având caracter privat.

„E o diferență între noi (n.r. Corvinul Hunedoara și CSA Steaua). Din punctul meu de vedere, nu înțeleg… Sunt niște bani adunați din taxe și impozite ale locuitorilor și fiecare locație hotărăște ce face cu acei bani, cum ar fi străzi, iluminat, echipă de fotbal. Pe când la Steaua ei adună banii din toată țara, de la toate Unitățile Militare. Asta e diferența dintre noi și ei.

Legea Sportului s-a dat și acolo cred că s-a scurtcircuitat puțin. De acolo pleacă toată neconcordanța asta, dintr-o hotărâre care s-a dat în Legea Sportului. Noi ne-am făcut toate temele de casă, am făcut o nouă asociație: club sportiv, din trei entități: Consiliul Județean Hunedoara, Consiliul Local și încă o altă entitate (n.r. privată)”, a spus Dan Colesniuc, la ProSport Live.

Dan Colesniuc, despre cum a fost echipa revitalizată

Corvinul Hunedoara scrie istorie în acest sezon al Cupei României, iar proiectul clubului este unul pornit recent. Primarul Municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, a dorit să revitalizeze clubul istoric care se „zbătea” în al treilea eșalon al României. Brandul clubului de pe stadionul „Michael Klein” a fost scos la licitație, iar, după obținerea acestuia a fost formată echipa în numai două săptămâni.

„Trebuie să ai un plan. Trebuie să depășești acea barieră. Noi nu am încercat din prima să ne impunem acest punct de vedere, dar am zis să o luăm pas cu pas și să creăm la Hunedoara o echipă. Acest proiect a plecat în 2021, când Primarul Municipiului Hunedoara și-a dorit recuperarea brandului.

De aia s-a întâmplat la o licitație la care au participat jucători ai echipei naționale și jucători legendari ai Corvinului. Am adunat bani și am recuperat brandul Corvinul. S-a dorit un plan mai serios. S-a consultat domnul primar cu domnul Andone, care este alături de noi și în momentul de față, și au decis să schimbe puțin strategia, pentru că ce se întâmpla până atunci era, așa, o echipă care rătăcea prin Liga 3.

S-a dorit o echipă care să preia și să aducă un plus de valoare la echipa. Am recomandat două persoane: Bogdan Apostu, impresar, dar și pe Decebal Gheară, hunedoreni, de altfel”, a spus Dan Colesniuc, la ProSport Live.

Traseul Corvinului Hunedoara către finala Cupei României

Elevii lui Florin Maxim au avut un sezon memorabil, reușind să se califice până în ultimul act al Cupei României. Față de formațiile din Superliga, Corvinul Hunedoara a avut mai multe meciuri de disputat în cadrul competiției. În ciuda diferențelor de nivel ale ligilor, hunedorenii au trecut cu brio testele împotriva echipelor de primă ligă.

De asemenea, în faza grupelor, Corvinul Hunedoara a câștigat toate cele trei meciuri, a marcat nouă goluri și a reușit să nu încaseze nici măcar unul.

Acesta este parcursul Corvinului Hunedoara până la finala Cupei României:

  • Runda a treia: Corvinul Hunedoara — Jiul Petroșani, 4-1.
  • Runda a patra: Corvinul Hunedoara — Csikszereda Miercurea Ciuc, 4-2.
  • Grupe: Corvinul Hunedoara —  Chindia Târgoviște, 2-0.
  • Grupe: Corvinul Hunedoara — Sepsi Sfântu Gheorghe, 1-0.
  • Grupe: Corvinul Hunedoara — Progresul Pecica, 6-0.
  • Sferturi de finală: Corvinul Hunedoara —  CFR Cluj, 4-0.
  • Semifinală: Corvinul Hunedoara — FC Voluntari, 3-1.

Ultima echipă care a reușit să câștige Cupa României din postura de divizionară secundă a fost Rapid București, în anul 1975. Atunci, giuleștenii s-au impus în finală împotriva celor de la Universitatea Craiova, 2-1.

Lasă un comentariu