Costel Gâlcă, avertisment pentru FCSB înaintea returului cu Nordsjaelland

FCSB se pregătește pentru returul cu Nordsjaelland, din turul trei preliminar din Conference League.

Costel Gâlcă: „Prima șansă o au danezii”

În prima manșă, pe stadionul Ghencea, FCSB și Nordsjaelland au încheiat la egalitate, scor 0-0.

Meciul Nordsjaelland – FCSB e programat joi, 17 august, de la ora 20:00. Danezii evoluează pe o arena de 10.000 de locuri, cu un gazon sintetic.

Costel Gâlcă (51 de ani), fost antrenor în Danemarca, la Vejle (2019 – 2021), a lansat un avertisment pentru “roș-albaștri” în privința strategiei pe care trebuie să o adopte.

„Prima șansă o au danezii de la Nordsjaelland, e o echipă bună, am impresia că ultimul meci au câștigat cu 5-0 în deplasare. E o echipă foarte bună, dacă se deschid vor avea probleme foarte mari. Sunt jucători foarte buni, sunt rapizi, pasează foarte repede.

Nordsjaelland nu are experiență internațională, dar au jucători tineri foarte buni și o idee de joc pe care o lucrează de mulți ani de zile, cu jucători care au plecat în străinătate pe bani mulți.

O să vândă în continuare, cu siguranță, pe bani mulți. Acum nu știu dacă au schimbat gazonul artificial. Dacă nu l-au schimbat, e mult mai rău ca la Silkeborg. Eu cred că l-au schimbat, din ce văd eu. Înainte era mai deschis la culoare”, a spus Costel Gâlcă pentru Pro TV.

Ionel Dănciulescu, înainte de Nordsjaelland – FCSB: ”Este greu să scape fără gol marcat!”

Ionel Dănciulescu este de părere că roș-albaștrii vor avea parte de un ”meci de foc” pe terenul celor de la Nordsjaelland, iar fostul dinamovist crede că elevii lui Charalambous vor avea mari probleme dacă nu vor reuși să marcheze.

În plus, ”Danciu” crede că terenul sintetic pe care evoluează Nordsjaelland se va dovedi o provocare pentru FCSB.

Cu FCSB e complicat, dacă nu vor reuși să pună probleme în faza de atac și să înscrie e greu să scape fără gol marcat. Mai e o problemă, sper să se adapteze repede la suprafața de joc.

Danezii sunt obișnuiți. Circulația e mai rapidă, ei joacă meci de meci pe sintetic, trebuie să te adaptezi”, a declarat Ionel Dănciulescu la emisiunea Fotbal Club.

De aceeași părere este și Marius Lăcătuș, care susține că jocul danezilor le va da mari bătăi de cap roș-albaștrilor, care vor fi nevoiți să facă un pressing avansat.

Eu am mai spus. Totuși, e 0-0 și modul în care joacă danezii cu acea construcție de la portar, cu pase scurte, oricând pot interveni greșeli. FCSB trebuie să facă un pressing foarte bun, să recupereze foarte sus ca să aibă posibilități de contraatac”, a adăugat și Marius Lăcătuș.

Florin Prunea crede că cea mai grea misiune le va aparține fundașilor de la FCSB, dar și lui Ștefan Târnovanu: ”Greutatea cred că va fi pe apărare, pe zona centrală și pe Târnovanu. Trebuie să aibă o seară fantastică”.

Lasă un comentariu