Cristi Balaj critică penalty-ul primit de FCSB: ”Am și zis că mi-e teamă de simulările lor”. Ce spune despre hențul lui Dawa

Cristi Balaj este de părere că n-a fost penalty la hențul lui Dawa, însă nici la căderea lui Compagno, în urma căreia FCSB a primit penalty.

FCSB s-a impus cu 1-0 în fața lui CFR Cluj, în Ghencea, după un gol care a născut controverse.

Vicecampioana României a deschis scorul dintr-un penalty obținut și transformat de Compagno, însă, înainte de această fază, Dawa a atins mingea cu mâna în careul FCSB-ului.

Ce spune Cristi Balaj despre cele două faze

Golul victoriei FCSB-ului a strânit multe nemulțumiri în tabăra lui CFR Cluj.

În minutul 62, la o acțiune a CFR-ului, Avounou a centrat de pe partea stângă, Krasniqi a încercat să-i ia fața lui Dawa, dar fundașul FCSB-ului a reușit să recupereze.

Mingea i-a sărit lui Dawa din picior în mână, însă arbitrul a lăsat jocul să continuie, spre nemulțumirea celor de la CFR Cluj.

La faza următoare, în minutul 64, Compagno și Cvek s-au luptat pentru o minge în careul lui CFR Cluj. Atacantul italian a încercat să protejeze și a acuzat o lovitură peste piciorul stâng. De această dată, arbitrul Marcel Bîrsan a dat penalty, pe care tot Compagno l-a transformat.

Cristi Balaj, fost mare arbitru, în prezent președinte la CFR Cluj, este de părere că n-a fost penalty la intervenția lui Dawa.

Pe de altă parte, Cristi Balaj susține că lovitura de la 11 metri primită de FCSB a fost acordată prea ușor.

Oficialul lui CFR Cluj susține că Marcel Bîrsan s-a lăsat impresionat de gestul lui Andrea Compagno, despre care spune că a amplificat forța contactului cu Cvek:

”Eu zic am avut două situații de joc la acest meci care nu trebuiau sancționate.

Prima situație, pentru că chiar avea mâna depărtată de corp, nu a existat intenție

A doua situație, la Compagno, pentru că acel contact ușor nu putea să provoace o asemenea cădere.

Așa face (n.r. Compagno), exact ce am declarat înainte meciului, că mi-e teamă de simulările lor”, a declarat Cristi Balaj pentur iAMsport.ro.

Mandorlini a văzut penalty la Dawa și simulare la Compagno

Antrenorul lui CFR Cluj s-a declarat foarte nemulțumit de arbitraj. Andrea Mandorlini susține că CFR ar fi trebuit să primească lovitură de la 11 metri pentru hențul la Dawa.

În același timp, Mandorlini crede că FCSB n-ar fi trebuit să primească penalty la intervenția asupra lui Compagno:

”Arbitrul a decis partida, nu FCSB. FCSB a avut un joc bun. Noi nu cred că am pierdut acest meci, ci arbitrul a făcut să pierdem. A fost penalty la faza în care a fost implicat Dawa. A fost henț clar.

În ceea ce privește penalty-ul acordat, a fost unul inexistent. A fost un meci bun, dar am văzut și eu și cred că ați văzut și voi că deciziile au fost greșite.

Nu stiu ce să spun (n.r. ocaziile din meci). Noi am avut primul penalty și cred că arbitrii au decis meciul. Sunt episoade care decid jocul, iar mâna era atât de depărtată de corp, nu înțeleg cum nu a văzut.

Doar el a văzut penalty-ul lor, s-a văzut că eram mai obosiți decât ei, dar am muncit mult în meciul cu Adana. Oricum, meciul acesta a fost decis de altcineva, nu de jucătorii mei”, a spus Mandorlini după meci.

Lasă un comentariu