Cristiano Bergodi dă detalii despre scandalul cu Argăseală, la FCSB: „Am aruncat cu ceva și am țipat la el. Eu sunt liniștit de fel, dar câteodată mai explodez”

Antrenorul celor de la Rapid, Cristiano Bergodi (58 de ani), a acordat un interviu Gazetei Sporturilor, în care a vorbit și despre felul în care a plecat de la FCSB, în septembrie 2009.

Italianul a fost numit pe banca echipei patronate de George Becali în iulie 2009. Nu a rezistat decât 13 meciuri la FCSB, perioadă în care a avut un palmares de 9 victorii, două remize și două înfrângeri. 

Bergodi a fost dat afară de Becali după un meci cu Sheriff Tiraspol, scor 0-0, partidă din grupele Europa League. Atunci, italianul nu i-a permis patronului FCSB să intre la pauză în vestiar, pentru a discuta cu jucătorii. Enervat, Becali a anunțat, imediat după meci, încetarea colaborării dintre cele două părți. 

În mijlocul conflcitului dintre George Becali și Cristiano Bergodi a picat Valeriu Argăseală, președintele FCSB. El a povestit la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” cum italianul a venit la el în birou și a început să țipe, nemulțumit fiind de imixtiunea patronului FCSB la echipă. 

– Mai sunteți la fel de coleric ca la începutul carierei? Valeriu Argăseală a povestit zilele trecute la Prietenii lui Ovidiu că ați avut două ieșiri necontrolate la adresa lui și că din această cauză ați plecat de fapt de la Steaua…
– Da. La pauză a intrat domnul Becali la vestiare. Nu a zis nimic extraordinar, dar a fost un pic mai dur cu doi tineri, Andrei Ionescu și Onicaș. Jucam în Europa cu doi tineri, am câștigat șase meciuri din șase, am trecut trei tururi preliminarii. A intrat și când am auzit că devine un pic prea dur cu cei doi, m-am ridicat și i-am zis civilizat: „Domnule Becali, vă rog să ieșiți. Aici e presiune, vreau să vorbesc eu cu băieții!”.

Și gata! Domnul Becali probabil a luat asta cu orgoliu, a ieșit un pic bombânind, dar civilizat. După aia a considerat că e mai bine să plec de la echipă. Dar echipa juca bine. Dacă vă aduceți aminte, el spunea că e Arsenal de România pe vremea aia. Jucam cu copii. Cu Ninu Ducu, Ionescu, Onicaș. Nu făcuserăm mari investiții. Era Bibishkov în față, Grzelak, cheliosul, jucători bunicei….După meciul cu Șheriff, m-a dat afară. M-am dus în biroul meu și a venit domnul Argăseală, parcă era și Teia Sponte.

– Și ce i-ați zis?
– Am fost un pic…da…un pic dur. Dar pentru că mi-a zis ceva. M-am supărat când mi-a zis că probabil eram dat afară. Nu-mi mai aduc aminte bine, dar parcă am aruncat ceva. Și am țipat. După asta, m-am întâlnit cu Valeriu, avem o relație bună. Ne-am întâlnit la proces. Când doi oameni se ceartă pot deveni apoi buni prieteni. Da, dar am reacționat dur. Eu sunt liniștit de fel, dar la un moment dat mai explodez.

Lasă un comentariu