CSA Steaua București are dreptul să refuze închirierea stadionului Ghencea către FCSB

CSA Steaua București nu poate fi forțată să închirieze stadionul Ghencea către FCSB sau orice altă echipă! Documentul care aruncă totul în aer

CSA Steaua București a pus la dispoziție stadionul Ghencea către FRF pentru Supercupa României dintre FCSB și Corvinul Hunedoara. Totuși, FCSB dorește să folosească stadionul rivalilor până în septembrie pentru meciurile din cupele europene și din campionatul intern.

CSA Steaua București are dreptul de a refuza

închirierea stadionului Ghencea către FCSB. FANATIK a obținut un document oficial al Agenției Naționale pentru Sport, semnat de președintele instituției, Elisabeta Lipă. Conform acestui document, Clubul Sportiv al Armatei Steaua București poate refuza închirierea arenei din Ghencea către FCSB sau orice altă entitate.

„La alin.(1) al art.78 din Legea educației fizce și sportului nr. 69/2000, cu modificările și completările ulterioare, este prevăzut expres faptul că administratorii bazelor și/sau instalațiilor sportive care fac parte din domeniul public sau privat al statului și al unităților administrativ-teritoriale au obligația de a afișa la sediul acestora și pe site-ul propriu Regulamentul pentru închirierea bazelor și/sau instalațiilor sportive. 

Totodată, alin.(4) al aceluiași articol prevede faptul că administratorii mai sus menționați, aparținând instituțiilor din cadrul sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională, pot pune la dispoziția comunităților locale, persoanelor fizice și/sau juridice interesate bazele și/sau instalațiile sportive deținute în administrare pe baza unor tarife stabilite prin Regulamentul pentru închirierea bazelor și/sau instalațiilor sportive.

Din cele menționate mai sus reiese faptul că, legiuitorul nu obligă administratorii să pună la dispoziția comunităților locale, persoanelor fizice și/sau juridice interesate bazele și/sau instalațiile sportive deținute în administrare, lăsând la aprecierea acestora constatarea necesității și oportunității punerii la dispoziție a bazelor și/sau instalațiilor sportive pe baza unor tarife stabilite în prealabil. Cu stimă, Președinte Elisabeta Lipă”. 

Deși în spațiul public s-a susținut în repetate rânduri că CSA Steaua București este obligată să închirieze stadionul din Ghencea, deoarece acesta este construit din bani publici, se pare că lucrurile sunt diferite. „Militarii” pot decide singuri cui închiriază sau nu stadionul. MApN și-a dat deja acordul ca FCSB să joace în Ghencea, după ce Angel Tîlvar a semnat raportul. Echipa lui Gigi Becali și clubul din Ghencea urmează să redacteze contractul de închiriere. Astfel, FCSB va juca aproape sigur meciul cu Virtus din preliminariile Ligii Campionilor pe stadionul „Steaua”. Rămâne de văzut dacă în viitor „militarii” vor folosi această portiță legală.

Lasă un comentariu