CSA Steaua și  Fcsb vor primi bani de la guvern. Marcel Ciolacu a decis

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, a anunțat că guvernul va finanța academiile de drept public, printre care și CSA Steaua București.

Marcel Ciolacu și-a exprimat public susținerea pentru FCSB și a pledat ca echipa lui Gigi Becali să joace în Ghencea, ceea ce a atras critici dure din partea suporterilor CSA Steaua București. Cu toate acestea, în urma performanței remarcabile a echipei naționale a României, prim-ministrul a semnat o decizie prin care guvernul va susține financiar academiile de juniori atât ale cluburilor de drept public, cât și ale celor de drept privat.

Așadar, în urma memorandumului cu tema „Crearea unui mecanism de sprijin financiar pentru dezvoltarea sportului la categoria copii şi juniori”, atât FCSB cât și CSA Steaua București vor primi bani pentru academii.

Marcel Ciolacu a dezvăluit care sunt argumentele pentru implementarea acestei decizii: „Cred că după performanța fotbaliştilor noştri la Euro 2024, care a declanşat în noi toţi şi emoţie, şi mândrie naţională, trebuie să facem paşi concreţi ca să asigurăm naţionalei o resursă constantă de tineri valoroşi.

De aceea, aprobăm un memorandum prin care finanţăm de la bugetul de stat academiile de fotbal publice sau private, pe baza clasificării făcute de Federaţia Română de Fotbal. Pentru fiecare leu cheltuit de Federaţia Română de Fotbal sau de cluburi, statul român va aloca de asemenea un leu”.

„Singura condiţie este ca destinaţia exclusivă a finanţării să fie pentru copii şi juniori. Cred că acesta este traseul corect. Este un model, de fapt, de succes, pus în practică de Gică Hagi şi Gică Popescu la academia de la Constanţa.

Actuala naţională are mulţi jucători crescuţi acolo. Trebuie să recunoaştem asta şi să ne închinăm în faţa lui Hagi. Să multiplicăm acest exemplu la nivel naţional”.

Academiile CSA Steaua București și FCSB, în top în România
FCSB și CSA Steaua București se află printre cele mai bune academii de fotbal din România, ceea ce le va aduce fonduri substanțiale de la bugetul de stat. În 2023, FCSB a obținut un punctaj de 88,6, puțin mai mic decât cel din 2022 (90,6).

Academia campioanei României ocupă locul trei în clasamentul celor mai bune academii de fotbal din România, fiind devansată de AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (89,5 puncte) și Farul Constanța (95,7 puncte).

Clubul Sportiv al Armatei Steaua este pe locul zece, cu un punctaj de 85,5, în creștere față de sezonul precedent, când acumulase doar 83,6 puncte.

Lasă un comentariu