Cum îl convingea Cosmin Olăroiu pe Becali!„El ne-a povestit cum făcea. Înainte de meci se ducea la Gigi și îi spunea: «Patroane, ia fă tu echipa!»” » Cum îl „dresa”

Cosmin Olăroiu (54 de ani), în prezent antrenor la Al Sharjah, în Emiratele Arabe Unite, a fost unul dintre cei mai importanți tehnicieni din istoria celor de la FCSB.

Cu Olăroiu pe bancă, FCSB a ajuns până în semifinalele Cupei UEFA în sezonul 2005-2006, acolo unde a fost eliminată de Middlesbrough. 

Patronul Gigi Becali s-a implicat mereu în viața activă a echipei și a impus primul „11”, dar și schimbările, iar Olăroiu a reușit să-l „fenteze” pe conducătorul roș-albaștrilor.

Florin Lovin (41 de ani) a fost un jucător important pentru FCSB în perioada în care echipa avea performanțe sub comanda lui Cosmin Olăroiu. El a explicat cum reușea Oli să-i dea impresia lui Becali că ține cont de părerea lui în alcătuirea echipei, dar, în realitate, latifundiarul din Pipera nu avea ultimul cuvânt de spus.

„Norocul nostru în perioada 2004-2009, cât am jucat la Steaua (n.r. FCSB) e că am avut antrenori care au știut să gestioneze relația cu Gigi Becali și cel mai elocvent exemplu este Cosmin Olăroiu. El ne-a povestit la un moment dat cum făcea. Înainte de meci se ducea la Gigi și îi spunea: „Patroane, ia fă tu echipa!”.

Vă dați seama că Oli avea echipa deja făcută. „Să fac eu echipa astăzi!?” / „Da, fă echipa tu!”. Și începea, scria pe acolo nea Gigi, fundaș dreapta… Vă dați seama că diferențele puteau fi de doar doi, trei jucători. Adică nu putea să fie o echipă total diferită.

Și zicea Oli: „Mamă, ești șmecher tare! Deci așa jucam și eu… Dar vezi că Badea (n.r. Vali Badea) are o întindere și nu poate să joace!”. Însă ăla era valid. „Dar îl bag prin minutul 70, când sunt ăia obosiți. Iar în dreapta nu joc cu ăla, joc cu Bănel”. Gigi zice: „Da, mă, bine!”, a declarat Florin Lovin pentru Un Podcast, acolo unde a fost invitatul lui Costin Deșliu.

Lasă un comentariu