Cum se poziționează CFR Cluj față de faza care a decis meciul FCSB – Farul: „El a lovit mingea”

În direct la ProSport Live, Bogdan Mara, directorul sportiv de la CFR Cluj, a fost întrebat, printre altele, și despre faza care a decis meciul FCSB – Farul din cea mai recentă etapă de Superliga, terminat la egalitate, scor 1-1, pe Arena Națională.

Atunci, în prelungirile jocului, la scorul de 1-0 pentru echipa roș-albastră, gruparea pregătită de Gică Hagi a primit un penalty în urma unei faze controversate, care a fost reprezentată de un duel aerian între Joyskim Dawa și Mihai Popescu, petrecut, în mod evident, în careul celor de la FCSB.

Ulterior s-au generat foarte multe polemici în spațiul public din cauza acestei faze, iar acum a venit rândul unui oficial al lui CFR Cluj, echipă aflată de asemenea în partea superioară a clasamentului în acest punct al sezonului de Superliga.

Bogdan Mara este de părere că acel contact dintre Joyskim Dawa și Mihai Popescu s-a produs din cauza fundașului de la FCSB, cel care nu a reușit să lovească mingea în acea fază, întrucât ea fusese jucată deja de către fotbalistul Farului.

„Jucătorul Farului a lovit mingea, după care, din inerția fazei, a dat capul pe spate, Dawa a sărit la cap și s-au ciocnit cap în cap. Dawa nu a atins mingea. Dawa a atins capul adversarului. Acum, aici este o chestie interpretabilă și arbitrii știu mai bine ce este. Orice duel în care un atacant lovește mingea, iar fundașul nu lovește mingea, lovește capul sau invers, nu știu, contact în careu, este considerat penalty.

Nu pot să dau… Eu am crezut că e penalty. Eu zic că Popescu a lovit mingea, Dawa nu a lovit mingea. Cei doi s-au ciocnit, acum nu știu. Era aceeași chestie, zic eu. E o chestie de arbitraj la care nu mă pricep”a spus Bogdan Mara, la ProSport Live.

Lasă un comentariu