Dică a fost trădat, iese adevărul la suprafață

În momentul în care a decis să plece de la FCSB, fostul antrenor Nicolae Dică i-a spus lui Mihai Stoica toate nemulțumirile pe care le-a avut, iar una dintre cele mai importante a fost că nu s-a simțit ajutat de cei care au rămas după el să se ocupe și să conducă echipa: preparatorul fizic Thomas Neubert și cel care i-a fost secund, Mihai Pintilii.

„Când am plecat, am avut o discuție cu Mihai Stoica, alături de care am avut o colaborare foarte bună, dar am ținut să-i spun anumite lucruri care nu mi s-au părut în regulă la echipă”. Aceasta a fost declarația cu care Nicolae Dică și-a încheiat al doilea mandat la FCSB.

MM a fost întrebat, într-o emisiune la Orange Sport, ce anume i-a transmis Dică. „Sunt niște lucruri pe care mi le-a zis, așa le-a văzut el, dar eu nu cred că din această cauză n-a reușit el să aibă rezultate mai bune”, s-a rezumat să spună managerul roș-albaștrilor.

Ceea ce l-a nemulțumit pe Dică a fost relația pe care a avut-o cu doi dintre oamenii care i-au fost subordonați în staff-ul pe care l-a condus. Numele lor: Mihai Pintilii și Thomas Neubert. Chiar cei care au primit echipa pe mână, după demisia lui Dică.

Reproșul principal pe care fostul antrenor l-a avut la adresa lor e faptul că nu i-a simțit nici implicați sută la sută, dar nici loiali, așa cum a fost cazul celor doi secunzi cu care Dică a venit la echipă, Viorel Tănase și George Cotigă.

Dică s-a arătat extrem de surprins de modul în care cei doi se comportau atunci când echipa avea o ședință de pregătire. Au fost cazuri în care imediat după antrenament, Pintilii, dar mai ales Neubert se grăbeau să plece de la stadion, fără să mai aștepte discuțiile cu tot staff-ul, așa cum se petrece de regulă la o echipă.

Neubert chiar începuse să se plângă de faptul că Dică începe să-l dea la o parte și să nu-i mai ofere mână liberă în tot ceea ce înseamnă pregătirea fizică a jucătorilor.

Thomas Neubert, critici în privat în direcția lui Nicolae Dică
Preparatorul fizic neamț, în cercul său de apropiați, a avut o explicație pentru victoria cu Rapid, prin care însă îl acuza în mod direct pe Dică.

Chiar dacă a admis că „parametrii fizici au fost buni și în precedentele meciuri”, Neubert a arătat apoi, în discuțiile cu apropiații, cu degetul spre fostul „principal”: „Diferența acum a fost că n-a mai jucat nimeni doar individual, de capul lui, ci totul a fost organizat, am acționat după o strategie, ca o echipă.

Reproșul pe care Dică i l-a făcut lui MM, imediat după ce a demisionat, a fost imediat confirmat de anunțul pe care chiar clubul FCSB l-a făcut în mod oficial: a informat că au fost demiși cei doi secunzi ai săi, Tănase și Cotigă, nu însă și Pintilii și Neubert, pe care Dică îi găsise acolo, la fel cum s-a întâmplat și cu predecesorii lui Nick.

În acest caz avem o problemă. Îmi e teamă că oricine ar veni antrenor la FCSB, poate păți la fel. Aceste mici ,, găști,, nu fac bine echipei, din contra mai mult rău fac. Era oarecum de așteptat că cineva îl va lucra pe Dică. Se vedea totul în meciurile oficiale… Jucătorii nu aveau nici o dorință să joace. Cum a plecat dică, cum a înviat echipa.

Lasă un comentariu