Discursul lui Niță ne face să visăm la o minune

Florin Niță a vorbit, într-un interviu pentru UEFA, despre confruntarea cu Olanda, din optimile de finală ale EURO 2024.

Portarul echipei naționale de fotbal a României a subliniat importanța unității și determinării înaintea meciului cu Olanda, care va avea loc azi, de la ora 19:00, în direct pe Pro TV și Voyo. România a avut un parcurs impresionant în faza grupelor, câștigând Grupa E după un egal cu Slovacia, scor 1-1, în meciul de miercurea trecută pe Frankfurt Arena.

Aceasta este a doua oară când tricolorii depășesc faza grupelor la un Campionat European, prima dată fiind în 2000, și de această dată reușind să termine pe primul loc. Deși România a câștigat grupa, Olanda s-a clasat pe locul al treilea în Grupa D, care a inclus echipe puternice precum Franța și Austria.

Florin Niță a împărtășit trăirile din interiorul echipei, menționând că există o legătură puternică în vestiar, așa cum se vede și din exterior. El are încredere că tricolorii pot face din nou un meci solid la EURO 2024, la fel ca în duelurile din faza grupelor.

Pe plan personal, Niță a declarat că acesta este cel mai important moment din cariera lui și încearcă să savureze cât mai mult toate momentele din Germania. De asemenea, a avut cuvinte de laudă pentru fanii români, care au venit în număr foarte mare la turneul final.

”Încerc să mă bucur pe deplin de această perioadă, dar deocamdată nu conştientizez la maxim ce se întâmplă. Este vîrful carierei mele deocamdată, am avut adversari puternici, Ucraina, Slovacia, Belgia. Poţi spune că începe Campionatul European în optimi, dar mai întâi trebuie să treci de grupe. Este fotbal, de ce să-mi fie frică? O fac cu entuziasm şi pasiune. Frică îmi este doar de Dumnezeu.

Când intri pe stadion şi vezi că 80 la sută e plin de români este o atmosferă incredibilă. Este ceva ce nu poţi explica în cuvinte. În campanie am fost criticaţi, nu este corect, numai noi ştim cât ne sacrificăm, cât ne dorim să facem pentru echipă. De multe ori avem nevoie de cuvinte frumoase, de laudă, dar nu le-am primit. Dar faptul că suntem o echipă şi uniţi, am reuşit să trecem cu bine şi acum culegem roadele. Când îmbrac tricoul naţionalei este un sentiment plăcut şi o responsabilitate foarte mare.

Când îl ai pe Dumnezeu cu tine, trebuie să-l rogi să fie cu tine. Simt ca înainte de un meci simt să-l rog pe Dumnezeu să mă ajute şi să-mi fac echipa să nu piardă. Tot ce se întâmplă acum i se datorează şi lui Edi Iordănescu. Calea pentru sferturi este să rămânem umili şi cu capul jos. Uniţi vom reuşi”, a spus Niţă într-un interviu pentru UEFA TV!

În conferința de presă premergătoare meciului cu Olanda, Niță a sugerat că echipa are potențialul de a produce o surpriză la acest turneu, cu condiția să joace la capacitate maximă.

La aproape 37 de ani, portarul și-a exprimat dorința de a rămâne în echipa națională încă 10 ani și de a participa, eventual, și la o Cupă Mondială. Florin Niță a subliniat importanța unității și determinării în echipă, considerând că aceste calități pot compensa forța individuală a altor echipe, cum ar fi Olanda, care are jucători din campionate puternice precum Anglia, Spania și Germania.

”Ca și în celelalte meciuri… și acesta este destul de greu. Dacă vom respecta ce ne spune Mister, vom fi conectați și vom lua deciziile bune, sper să rămânem uniți și îmi doresc să reușim să facem o surpriză.

Eu îmi doresc să nu mă opresc aici, să mai continui 10 ani. De ce nu și un Mondial? Mai întâi să fiu sănătos, apoi voi lua fiecare sezon în parte, fiecare meci, fiecare antrenament”, a spus, printre altele, Florin Niță, la conferința de presă premergătoare jocului cu Olanda.

Lasă un comentariu