„Două faze au decis meciul!”. Ilie Dumitrescu, ferm după UTA – FCSB 2-1

FCSB a pierdut meciul cu UTA, de la Arad, scor 1-2, în runda a șaptea din Liga 1. Pentru vicecampioana României a fost primul suferit în acest campionat.

FCSB a început bine și a deschis rapid scorul, prin Florinel Coman, după patru minute. UTA a egalat rapid grație lui Fabry, care a transformat un penalty controversat dictat de George Găman, pentru un presupus henț al lui Alexandru Pantea. Același Pantea a văzut al doilea galben în prelungirile primului act și a fost eliminat.

„Două faze au decis meciul!”. Ilie Dumitrescu, ferm după UTA – FCSB 2-1

În superioritate numerică, UTA a reușit golul victoriei în minutul 61, când Cooper l-a învins pe Târnovanu. În ultima jumătate de oră, FCSB i-a mai pierdut pe Vlad Chiricheș, accidentat, și pe Florinel Coman, care a văzut și el al doilea galben după un gest de neînțeles.

Ilie Dumitrescu consideră că meciul a fost decis de două faze cheie din prima repriză: penalty-ul primit de UTA și eliminarea lui Pantea. Fostul internațional consideră că nici înlocuirea lui Compagno din a doua repriză nu a fost inspirată.

„Este clar că o decizie schimbă total jocul. Două faze au decis. FCSB a început foarte bine, dar mă refer la acel penalty. După care, eliminare la Pantea. În contextul ăsta, a fost foarte greu pentru FCSB. A avut o singură ocazie în 10 oameni, când Olaru a ajuns la tușă, a centrat în fața porții, dar Compagno n-a reușit să fructifice. 

Compagno e schimbat. Când ești în inferioritate, joci direct pe atacant, iar Compagno are calitatea de a câștiga duelurile aeriene, de a păstra mingea și de a le permite jucătorilor să vină din linia a doua. Nu ai un al doilea pivot și a fost trecut Coman acolo.

Clar că nici Compagno nu mai are aceeași încredere. În sezonul trecut a fost extrem de eficient. Când s-a pus în balanță postul de titular, e o presiune mai mare pentru el, iar asta s-a văzut. Inclusiv la ultimul meci de acasă, cu Poli Iași, a avut două-trei situații de a marca”, a spus Ilie Dumitrescu, la Digisport.

Pentru FCSB a fost primul eșec din acest sezon de Liga 1. Vicecampioana rămâne totuși pe primul loc, cu 15 puncte, la o lungime în fața Universității Craiova, care are și un meci în plus.

În runda următoare, FCSB va primi chiar vizita Universității Craiova, sâmbătă, de la ora 21:45.

Lasă un comentariu