Mihai Pintilii a fost sancţionat, la finalul lunii februarie, cu patru etape de suspendare şi 6.800 de lei de Comisia de Disciplină a FRF pentru că antrenează vicecampioana fără să deţină licenţa PRO.
Dumitru Dragomir, fostul președinte al LPF, este de părere că Federația Română de Fotbal a greșit când l-a sancționat pe Pintilii, deoarece acest n-a făcut nimic altceva decât să muncească.
„E o greșeală, totuși, pentru că nu-l lasă pe Pintilii. Cum, mă, să-i dai 4 etape pentru că muncește omul de rupe pământul? Mă, ăștia de la Federație, să nu mai vorbesc… Cum este posibil să-i dai patru etape unui om care muncește.
Dacă era un golan, un derbedeu, un narcotic, atunci da. Dar pe el l-a pus patronul să muncească.
Vorba lui Gigi Becali. E un slujitor. Bă, dar e un slujitor corect. Dai tu locuri de muncă, Federația? Dau patronii locul de muncă. În loc să ai grijă de ei tu îi suspenzi?
Le iei și taxe. Bineînțeles că este nedrept, pentru că rețineți este o meserie, iar ăsta e un ucenic. Ucenicul face costum mai bun decât maestrul”, a spus Dumitru Dragomir, potrivit Fanatik.
La 28 februarie 2023, fostul fotbalist Mihai Pintilii, care ocupă în organigrama clubului FCSB funcţia de delegat, a fost sancţionat cu 4 etape de suspendare şi 6.800 de lei de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal pentru că antrenează echipa bucureşteană fără să deţină licenţa Pro. Conform soluţiei Comisiei, clubul FCSB a primit la rândul său o penalitate sportivă de 10.000 de lei pentru că i-a permis lui Pintilii să antreneze şi l-a instalat de formă pe Leonard Strizu, tehnician care deţine licenţa PRO, care și-a dat demisia între timp.
Sancțiuni dure pentru antrenorii care își „împrumută” licențele
Răzvan Burleanu, președintele FRF, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că sancţiunile în cazul antrenorilor şi cluburilor care se folosesc de licenţele altor tehnicieni ajung până la 400.000 de lei în cazul recidivei.
„În ceea ce priveşte antrenorii din umbră, dacă acum o lună enunţam principiile care vor sta la baza modificării regulamentului, astăzi Comitetul Executiv a aprobat în unanimitate ca fapta unui antrenor de a încheia cu un club un contract într-o funcţie pe care acesta nu o va exercita, facilitând astfel clubului respectiv folosirea licenţei sale, în scopul îndeplinirii formale a unei cerinţe de regulament, astfel încât să permită unei alte persoane, care nu deţine calificarea sau licenţa necesară, se exercite fără drept funcţia respectivă, constituie o abatere disciplinară, iar această abatere disciplinară se sancţionează cu suspendarea pe doi ani de zile şi cu o amendă de 20.000 de lei.
Persoana care exercită în fapt funcţia pentru care nu deţine calificarea necesară va primi o penalitate financiară de minim 25.000 de lei, la care se adaugă etapele de suspendare care fac parte din regulamentele noastre. Şi un element nou, clubul în cauză va achita o penalitate de 200.000 de lei. În caz de recidivă, penalitatea se va dubla. Această decizie a fost luată în unanimitate şi le mulţumesc colegilor mei pentru că am reuşit să implementăm această măsură care ne dorim să prevină încălcarea regulamentului şi nicidecum să ajungem în această situaţie de a sancţiona. Aceste măsuri se aplică din următorul sezon competiţional, 2023-2024”, a declarat Burleanu.