Echipa lui Denis Alibec este aproape retrogradată, iar Gigi Becali poate să îl semneze imediat pe român

Situatia lui Alibec la echipa din Qatar s-a schimbat radical, iar Gigi Becali poate să-l aducă imediat la FCSB. Transferul lui Denis Alibec este aproape sigur că se va realiza, având în vedere schimbările recente din cariera sa. Gigi Becali este optimist că poate face o mutare de succes și să-l aducă pe Alibec gratuit la echipa sa. Alibec, tentat inițial de oferta financiară generoasă a echipei din Qatar, acum pare hotărât să nu-și prelungească contractul, dat fiind apropierea retrogradării echipei. Patronul FCSB-ului vede această situație ca o ușurare și se pregătește să-l aducă pe Alibec în echipă, având planuri mari pentru el în viitorul sezon, mai ales în contextul participării în preliminariile Ligii Campionilor.

În ultima etapă a campionatului din Qatar, Muaither joacă pe terenul lui Al Arabi

Cu o etapă înaintea încheierii campionatului, Muaither se află pe ultimul loc în clasament, singurul retrogradabil direct, cu 14 puncte. O poziție mai sus, care duce la play-off-ul pentru rămânerea în prima divizie, se află Al Markhiya, cu 17 puncte.

Toate meciurile din ultima etapă a campionatului se vor juca pe 28 aprilie, de la ora 18:30 a României. Muaither joacă în deplasare cu Al Arabi, formație aflată pe locul 7, cu 26 de puncte. La rândul ei, Al Markhiya primește replica lui Umm Salal, de pe locul 6. În discuție intră și Al Ahli, care a adunat până acum 20 de puncte, și care joacă acasă cu Al Wakra (locul 4, cu 38 de puncte).

În cel mai optimist scenariu, Muaither va juca în play-off-ul pentru menținerea în prima divizie din Qatar. Pentru a ajunge la baraj, Muaither trebuie să câștige, în timp ce Al Markhiya trebuie să piardă. Orice alt rezultat ar duce echipa la care evoluează Denis Alibec în liga a doua a țării. În cazul în care cele două echipe vor avea același număr de puncte, primul criteriu de departajare este golaverajul, la care Muaither se află într-o poziție mai bună: -22 față de -30.

Pe de altă parte, Al Markhiya are o șansă, deși mică, să evite barajul. Prima condiție este să învingă Umm Salal, iar Al Ahli să piardă. Apoi, echipa de pe locul penultim trebuie să recupereze diferența de 8 goluri care o desparte de echipa aflată pe locul 10.

Lasă un comentariu