Elvețienii se plâng de arbitraj după eșecul cu România: „Fault evident! Ne-a fost refuzat un penalty”

România a învins Elveția, scor 1-0, iar tricolorii au obținut calificarea la EURO 2024 de pe primul loc în grupa I, neînvinși.

După meci, în cronicile presei elvețiene s-a strecurat și o reclamație la adresa arbitrului italian Davide Massa. Ziarul Blick susține că Elveția ar fi trebuit să primească un penalty în minutul 60, la scorul de 1-0, când Noah Okafor a scăpat singur cu Horațiu Moldovan, însă a fost jenat din spate de Andrei Rațiu și a șutat pe lângă poartă.

Elvețienii se plâng de arbitraj după eșecul cu România

Massa nu a dictat penalty, iar elvețienii consideră că a fost o greșeală din partea lui Massa, având în vedere că a fost vorba de „un fault evident”.

„Ne-a fost refuzat un penalty. Elveția a reacționat după golul primit, însă arbitrul italian Massa nu a fost de acord. Nu a luat în calcul împingerea evidentă a lui Okafor asupra lui Okafor și nu a dictat penalty. 

O greșeală pentru că acea împingere a afectat șutul jucătorului de la Basel, făcându-l să piardă controlul și să se dezechilbreze într-o poziție foarte promițătoare, trimițând pe lângă poartă. Un fault evident la care se fluieră mereu în afara careului. Și dacă așa este, atunci trebuia fluierat și în interiorul careului”, a scris Blick.

  • România va fi în urna a doua la tragerea la sorți pentru EURO 2024. AICI lista posibilelor adversare
  • Tragerea la sorți pentru EURO 2024 este programată pe 2 decembrie, la Hamburg.
  • Primele două clasate din fiecare grupă și cele mai bune patru locuri 3 se califică în optimi la EURO 2024.

Ce au spus Yakin, Akanji și Shaqiri după România – Elveția 1-0

Murat Yakin: „Trebuia să fim mai preciși, mai consistenți, să avem mai mult sânge rege. Am avut suficiente ocazii de marca și azi, deci suntem dezamăgiți. Trebuie să ne facem autocritica, să analizăm și să tragem concluziille potrivite”

Manuel Akanji: „Nici nu știu ce să mai zic. Adversarul a avut o ocazie și a marcat. Noi am avut cinci ocazii și nu am marcat niciun gol. Dacă nu ai eficiență nu poți să marchezi, nu poți să câștigi”

Xherdan Shaqiri: „Azi nu a fost suficient ce am făcut. Am jucat prea mult înainte și înapoi, dar sunt convins că vom arăta diferit la Campionatul European. Cu siguranță va fi dificil în Germania”

Lasă un comentariu