FCSB a aflat pentru cât timp l-a pierdut pe Damjan Djokovic: „I-a spus arbitrului că este zero!”

FCSB se pregătește de duelul cu CSKA 1948 Sofia, din turul 2 preliminar al Conference League, însă nu se va putea baza pe Damjan Djokovic, suspendat.

Partida tur dintre CSKA 1948 și FCSB se joacă miercuri, de la ora 20:30, la Sofia, iar returul este programat joi, 3 august, de la 21:30, pe Arcul de Triumf, fără spectatori.

Damjan Djokovic, suspendat pentru CSKA 1948 Sofia – FCSB

Damjan Djokovic, mijlocașul transferat în această vară de FCSB, este suspendat. Croatul a încasat un cartonaș roșu direct în ultimul său meci din competițiile europene, contra lui Young Boys (1-2), în decembrie 2020, când evolua pentru CFR Cluj.

În prelungirile meciului respectiv, Djokovic a avut o reacție dură la adresa arbitrului Benoit Bastien, căruia i-a spus: „Ești zero!’. Croatul a fost eliminat direct, iar UEFA l-a suspendat două meciuri. Cum mijlocașul nu a mai fost legitimat la cluburi care să evolueze în competițiile europene, el își va ispăși pedeapsa abia acum, la FCSB.

Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, a anunțat că Djokovic nu va face deplasarea în Bulgaria, însă va fi folosit în weekend, la meciul cu Oțelul Galați, din Liga 1.

 

„Vom face foarte multe schimbări. Acum una e clară. Djokovic e suspendat în primul meci, pentru că a luat roșu la meciul cu Young Boys Berna. El credea că nu e suspendat, dar este, pentru că n-a fost la o echipă care să joace în cupele europene. Dacă are o etapă, da, va juca la retur. Deocamdată nu s-a comunicat.

Eu chiar vorbisem cu Marius Bilașco mai devreme. Teoretic ar trebui să fie o singură etapă. El a luat roșu direct pentru că i-a spus arbitrului „ești zero!”. Tot o etapă a luat Cordea anul trecut, cu roșu direct. Am făcut adresă la UEFA și o să aflăm. Djokovic va juca la Galați, a spus inițial Mihai Stoica, la Orange Sport.

Ulterior, Mihai Stoica a revenit cu precizări. Djokovic a fost suspendat două jocuri, însă sancțiunea expiră la finalul acestei luni. În aceste condiții, croatul ar putea fi disponibil pentru returul cu CSKA 1948 Sofia de pe 3 august.

„Ar avea două etape de suspendare Djokovic, dar perioada la care expiră suspendarea este 31.07.2023. Este fabulos!”, a mai spus Mihai Stoica.

Program FCSB

  • 26 iulie, 20:30: CSKA 1948 Sofia – FCSB
  • 29 iulie, 21:30: Oțelul Galați – FCSB
  • 3 august, 21:30: FCSB – CSKA 1948 Sofia (Arcul de Triumf)
  • 6 august, 21:30: FCSB – CFR Cluj (stadion incert)
  • 10 august: FCSB – Nordsjaelland (stadion incert)*
  • 13/14 august: Hermannstadt – FCSB
  • 17 august: Nordsjaelland – FCSB*

* FCSB va înfrunta Nordsjaelland doar dacă va reuși să treacă de CSKA 1948 Sofia

Lasă un comentariu