FCSB a făcut cerere ca să închirieze stadionul Steaua, dar are o piedică neașteptată

FCSB a depus cerere de punere la dispoziție a arenei din Ghencea pentru următoarele 3 luni, potrivit informațiilor GSP. Doar că CSA Steaua nu are comandant și nu poate răspunde, fiindcă mandatul lui Ștefan Bichir s-a încheiat.

Arena Națională, casa celor de la FCSB din ultimii ani, va fi ocupată de concerte pe perioada verii. Cele mai importante sunt cele susținute de Coldplay (12 și 13 iunie) și de Ed Sherran (24 august), astfel că cel mai mare stadion al țării va fi închis pentru fotbal.

Tocmai din acest motiv, și echipa națională va disputa amicalele din iunie tot pe Ghencea. „Tricolorii” vor înfrunta Bulgaria pe 4 iunie și Liechtenstein pe 7 iunie.

FCSB ar avea nevoie de Ghencea încă de pe 6 iulie, când va înfrunta Corvinul, pe teren propriu, în Supercupă. Campioana României are avantajul terenului propriu în meciul cu echipa care a luat Cupa României.

Apoi, echipa lui Gigi Becali va începe preliminariile Champions league. Prima manșă din primul tur va fi pe 9/10 iulie, a doua manșă o săptămână mai târziu. Iar FCSB speră să joace aceste prime partide ale sezonului în Ghencea, unde și anul trecut a disputat partidele din startul sezonului, pentru că Arena Națională era închisă pentru concerte.

CSA Steaua nu poate răspunde momentan cererii celor de la FCSB deoarece nu are un comandant în funcție. Ștefan Bichir, care a ocupat această funcție din martie 2021, și-a încheiat mandatul.

În ultimii trei ani, el a avut șase mandate interimare de câte șase luni fiecare. La finalul unui ciclu de două mandate interimare, comandantul trebuie schimbat, așa că s-a recurs la un artificiu. Bichir a fost detașat pentru o perioadă la unitatea veche, apoi a fost readus în funcția de comandant al Stelei.

Acest lucru s-a întâmplat recent, creând un vid de putere la echipa din Ghencea. Momentan, în locul lui Bichir, funcția este ocupată de adjunctul său, Florin Popa. Ștefan Bichir urmează să revină în funcția de comandant pentru un al șaptelea mandat, dar nu se știe încă exact când.

Din acest motiv, FCSB va primi un răspuns privind închirierea stadionului Ghencea doar după ce CSA Steaua va rezolva problema legată de numirea noului comandant.

FCSB mai are o problemă, pe 3 august începe Liga 2, astfel că riscă să aibă meciuri acasă în aceleași weekend-uri cu cei de la CSA Steaua.

Distrugi gazonul din Ghencea, te costă 750.000 de euro! Condiții generale ce trebuiesc îndeplinite de solicitanți

Ministerul Apărării a stabilit clar condițiile și tarifele pentru utilizarea facilităților sportive aflate în administrarea sa, iar încheierea contractelor este responsabilitatea comandantului CSA Steaua.

Documentul, care are 25 de pagini, detaliază în deschidere condițiile de bază pe care trebuie să le îndeplinească solicitantul pentru a putea utiliza una dintre bazele sportive administrate de Ministerul Apărării.

Acestea sunt:

  • să trimită solicitarea prin mail sau prin poștă către comandantul/președintele CSA Steaua
  • să anexeze cererii actul de identitate sau de înregistrare
  • să nu facă obiectul stării de insolvență sau de faliment, reorganizare, dizolvare, lichidare, închidere operațională etc
  • nu a fost condamnat în ultimii trei ani prin hotărâre definitivă a unei instanțe, pentru o faptă care a adus atingere eticii profesionale
  • nu are datorii către bugetul de stat
  • atestă legalitatea activităților executate
  • nu figurează cu datorii față de Ministerul Apărării, în baza unei declarații pe proprie răspundere

Lasă un comentariu