FCSB a scăpat ca prin urechile acului! Decizia Comisiei în privința lui Pintilii, înainte de derby-ul cu CFR Cluj

Mihai Pintilii a intrat în vizorul Comisiei de Discimplină din cadrul FRF, după ce Lucian Burchel, șeful Școlii de Antrenori, a reclamat faptul că o antrenează pe FCSB fără să dețină o licență PRO.

În urma sesizării lui Burchel, Mihai Pintilii a fost chemat la audieri, iar Comisia urmează să dea un verdict în această speță pe 6 februarie.

Asta înseamnă că antrenorul de facto al vicecampioanei va putea sta pe bancă la derbiul cu CFR Cluj, care se va disputa pe 5 februarie.

Alți trei antrenori din Superliga (Ilie Poenaru, Marius Croitoru și Andrei Prepeliță) s-au aflat în aceeași situație ca Mihai Pintilii și au primit câte patru etape de suspendare de la Comisia de Disciplină, plus o amendă importantă.

Antrenorii care au ternminat școala în Moldova nu pot antrena în România

Lucian Burchel, șeful Școlii de Antrenori din cadrul FRF, a susținut că antrenorii care și-au făcut studiile în Moldova nu pot antrena în România, deoarece, în momentul de față, diplomele obținute în țara vecină nu pot fi echivalate în țara noastră.

„Ei pot activa cu acel carnet în Moldova. Dar pentru a putea activa în România cu acel document, el trebuie recunoscut și echivalat ca orice diplomă care se obține de către un cetățean străin care vine la noi în țară. Iar în momentul de față, CNFPA nu poate echivala acel document și să dea dreptul deținătorului să lucreze oficial în România ca antrenor”, a mai spus Lucian Burchel pentru SPORT.RO.

CFR Cluj și FCSB se întâlnesc, duminică, de la ora 20:00, într-un duel din etapa cu numărul 24 din sezonul regulat al Superligii.

Lasă un comentariu