Fcsb, fără palmares în Europa? FRF susține că va trimite o notificare la UEFA privind palmaresul Stelei

FRF a transmis, într-un răspuns pentru iAMsport.ro, că va înștiința UEFA despre situația palmaresului Stelei. Decizia vine după ce Curtea de Apel a publicat motivarea în dosarul pentru palmaresul Stelei. În prezent, FCSB figurează în statisticile UEFA drept continuatoarea Stelei, astfel trofeul Cupei Campionilor Europeni din 1986 este atribuit echipei lui Gigi Becali. Cu toate acestea, judecătorii au clarificat situația. Conform deciziei Curții de Apel, Steaua deține palmaresul din 1947 până în 1998, inclusiv Cupa Campionilor Europeni.

În octombrie 2023, Curtea de Apel București a stabilit că Steaua deține palmaresul pentru perioada 1947 – 1998. Perioada 1998 – 2003 a fost atribuită lui AFC Steaua, în timp ce FCSB poate revendica palmaresul abia după 2003. Decizia pentru perioada 1947-1998 este definitivă și nu mai poate fi atacată. Totuși, pentru perioada 2003-2017 se poate depune recurs la Înalta Curte, însă acesta se va judeca doar procedural, nu pe fond.

În acest context, Steaua a emis un comunicat de presă anunțând că va cere FRF să schimbe palmaresul cu care figura până acum FCSB. De asemenea, clubul va solicita Federației să notifice UEFA despre noua situație, astfel încât istoricul până în 1998 să fie trecut de la FCSB la Steaua.

Reporterii iAMsport.ro au întrebat FRF dacă vor notifica UEFA după decizia Curții de Apel București. În răspunsul către redacție, FRF a declarat că documentația urmează să fie tradusă și apoi va fi trimisă la UEFA.

”FRF va informa UEFA cu privire la decizia Curții de Apel, însă doar după efectuarea formalităților necesare, precum traducerea în limba engleză a hotărârii și a motivării acesteia”, se arată în răspunsul primit de iAMsport.ro.

Schimbarea denumirii Stelei va fi decisă în Comitetul Executiv

În același răspuns, FRF ne-a transmis că a primit și notificarea trimisă de Steaua, în care clubul din Ghencea a cerut înregistrarea echipei de fotbal cu denumirea de marcă.

În acest moment, denumirea sub care joacă echipa de fotbal este CSA Steaua București. Din viitorul sezon, clubul din Ghencea ar urma să folosească denumirea Steaua București. FRF a confirmat că a primit această notificare:

”Confirmăm primirea notificării menționate de dumneavoastră. Aceasta va fi discutată în cadrul unei viitoare ședințe a Comitetului Executiv al FRF”, este răspunsul FRF pentru iAMsport.ro.

Utilizarea denumirii de marcă este permisă de Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice, la articoul 2, punctul 7:

”Cluburile pot solicita, respectând procedura prevăzută la articolul 4 din prezentul regulament, participarea în competițiile organizate de FRF/LPF sub denumirea unei mărci înregistrate, asupra căreia clubul respectiv deține dreptul de folosință”, se arată în ROAF.

Lasă un comentariu