FCSB sau Steaua? Ce a răspuns Mircea Geoană

Mircea Geoană a fost invitatul lui Horia Ivanovici la emisiunea Sport și Politică. Ce a spus politicianul despre suporterii celor de la FCSB și CSA Steaua.

În ultimii ani, rivalitatea dintre CSA Steaua și FCSB a devenit tot mai tensionată. Instanțele judecătorești au încercat să clarifice situația privind palmaresul echipelor, însă suporterii celor două formații rămân în conflict deschis.

FCSB sau Steaua? Ce a răspuns Mircea Geoană
Joi seara a avut loc un nou incident neplăcut între ultrașii de la FCSB și cei de la Steaua. Echipa lui Gigi Becali a disputat pe Ghencea meciul din Supercupa României împotriva Corvinului Hunedoara, iar tensiunile din tribune au escaladat după meci.
Susținătorii echipei din Hunedoara au fost membrii galeriei Sud Steaua. Vizibil deranjați de faptul că FCSB a câștigat un trofeu pe Ghencea, aceștia au fost aproape de o altercație cu cei din Peluza Nord. Jandarmii au intervenit rapid și au folosit gaze lacrimogene pentru a calma situația.

Mircea Geoană a fost invitatul lui Horia Ivanovici în emisiunea Sport și Politică, în contextul pregătirii pentru candidatura la președinția României. Geoană a discutat despre planurile sale de dezvoltare în sport și a menționat situația tensionată dintre FCSB și CSA Steaua.

„Sportul de masă trebuie reinventat. Au branduri mari. Steaua are suporteri, FCSB are suporteri cât casa. (n.r. FCSB sau Steaua?) Ce-o fi. Asta e. E problema dânșilor. Cluburile astea sunt deja cluburi mari, cu suporteri mulți. Au marketing. Să se descurce”.

Mircea Geoană a subliniat că în prezent este urgent necesar să se investească mai mult în sport pentru ca sportivii români să poată obține din nou performanțe remarcabile. El a menționat că, în tinerețe, a practicat mai multe sporturi și consideră că în momentul de față, fondurile nu sunt direcționate corespunzător.

„Eu am nevoie să mă duc la firul ierbii. Am nevoie să mă duc la cluburile municipale, la cluburile orășenești, la cluburile sătești. Eu am făcut baschet, am făcut rugby, am făcut tenis. Am făcut sport toată viața mea. Piramida de performanțe nu mai are baze de susținere”.

Lasă un comentariu