FCSB va încasa cel puțin 10 milioane de euro în sezonul următor! Gigi Becali: ”Dacă intri în Ligă, la revedere”

Gigi Becali (65 de ani) a anunțat câți bani are asigurați FCSB în sezonul 2024/2025.

Finanțatorul campioanei a dezvăluit că a câștigat peste un milion de euro doar din vânzările de bilete la partidele cu Rapid și CFR Cluj, în play-off-ul recent încheiat al SuperLigii. Gigi Becali afirmă că „rețeta” pentru stagiunea următoare este și mai spectaculoasă.

FCSB va încasa cel puțin 10 milioane de euro în sezonul următor! Gigi Becali: „Dacă intri în Ligă, la revedere”
Omul de afaceri din Pipera a transmis că încasările vor ajunge la aproximativ 10 milioane de euro, provenind din bilete, drepturi TV și sponsori.

Încasăm câteva milioane (n.r.- de euro) din bilete, normal. 5 milioane de euro, drepturi de televiziune încă două milioane și ceva…

O să luăm 2,5 milioane de la sponsor (n.r.- din sezonul următor). Dacă intri în Ligă, după aia la revedere, s-a terminat totul. Mai poate să spere cineva (n.r.- la titlu)?”, a spus Gigi Becali, la emisiunea Fotbal Club.

Suma ar crește exponențial în cazul unor eventuale transferuri ale celor mai buni jucători, precum Florinel Coman și Darius Olaru, dar mai ales dacă FCSB va trece de preliminarii și va ajunge într-una dintre cele 3 competiții europene.

FCSB câștigă 20,8 milioane de euro dacă se califică în Champions League
FCSB va primi deja 150.000 de euro pentru prezența în primul tur preliminar al UCL. 350.000 de euro vor veni din turul doi, 550.000 din turul trei și 750.000 din play-off.

Conform Give Me Sport, pentru calificarea în faza principală, cele 36 de echipe vor primi aproximativ 19 milioane de euro fiecare din partea UEFA. Adunat cu banii din preliminarii, FCSB ar încasa în total 20,8 milioane de euro.

În Champions League, unde fiecare echipă joacă 8 meciuri împotriva a 8 adversari diferiți, o remiză este remunerată cu circa 750.000 de euro, iar o victorie cu 2,15 milioane de euro. În plus, Arena Națională se va umple, iar biletele nu vor fi ieftine.

Lasă un comentariu