FCSB VS CSA Steaua, ultimele detalii. Procesul e blocat. Fanii fac plângere la Inspecția Judiciară

FCSB VS CSA Steaua, informații de ultimă oră în războiul pentru palmares. De ce procesul nu poate înainta la ÎCCJ. Suporterii, gest disperat.

FCSB și CSA Steaua București sărbătoresc împreună 38 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni. Cu toate că o mare parte dintre fani consideră echipa lui Gigi Becali continuatoarea, „militarii” au avut până acum câștig de cauză în instanță. FANATIK prezintă ultimele detalii din procesul pentru palmares.

În continuarea bătăliei judiciare care se desfășoară de mai bine de 10 ani, FCSB și CSA Steaua București se află într-un impas. Deși echipa din Ghencea a obținut victoria în instanță în ceea ce privește palmaresul, „militarii” nu au primit recunoașterea pentru perioada 1997-2003: „Respinge excepțiile inadmisibilității, a lipsei de interes, a lipsei calității procesuale active și pasive invocate în cererea conexă ca neîntemeiate”.

Cu toate acestea, FCSB nu a fost mulțumită de decizia instanței: „Respinge cererea conexă privind constatarea dreptului de a utiliza, în perioada 2003-2017, palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist Steaua București ca neîntemeiată”.

Această hotărâre a fost luată pe data de 23 octombrie, iar cele două părți au așteptat de atunci motivarea deciziei, în special avocații FCSB-ului, care și-au exprimat public intenția de a face recurs și a duce procesul mai departe la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Motivarea în procesul pentru palmares dintre FCSB și CSA Steaua București întârzie de mai bine de 3 luni

Deși este un proces urmărit de toți oamenii de fotbal și de suporteri, judecătorii nu au redactat nici până în ziua de azi motivarea, care avea ca termin limită data de 23 ianuarie. Au trecut de atunci mai bine de trei luni, însă în unele procese aceasta întârzie și mai bine de un an!

Din informațiile FANATIK, în acest moment procesul este blocat până la apariția motivării deciziei. Scuza instanței și a judecătorilor este că acest proces nu este unul important, fiind vorba doar de o acțiune în constatare, pentru că deja există o decizie definitivă încă din 2017.

Fanii CSA Steaua București se pregătesc să facă o plângere la Inspecția Judiciară în urma întârzierii motivării, care ar fi trebuit să fie redactată în mod normal în termen de 30 de zile, maxim 90 de zile. Organizațiile suporterilor care susțin CSA Steaua București au decis să ia atitudine în această privință.

Astfel, joi, 9 mai, aceștia vor face plângerea la Inspecția Judiciară pentru nerespectarea termenului de redactare a motivării. FANATIK a obținut un model de formular al plângerii. Cu toate acestea, este puțin probabil ca demersul suporterilor să aibă succes, având în vedere că clubul nu este cel care inițiază acest tip de acțiune.

Lasă un comentariu