Florin Bratu a rostit în direct la TV numele antrenorului pe care îl vede la echipa națională

Edi Iordănescu (46 de ani) pare pe picior de plecare de la echipa națională.

După eliminarea de la EURO, antrenorul a sugerat că este mai probabil să plece decât să rămână, dorind să petreacă mai mult timp alături de familie.

Mirel Rădoi, propus pentru funcția de selecționer
Deși nu este sigur că Edi Iordănescu va părăsi echipa, deja circulă nume de potențiali înlocuitori. Pe lângă variantele Mircea Lucescu, Marius Șumudică, Victor Pițurcă, Ladislau Boloni și Adrian Mutu, Florin Bratu a propus o opțiune surprinzătoare: Mirel Rădoi.

Eu am o variantă care ar putea continua munca aceasta. Un om pregătit este Mirel Rădoi”, a spus Florin Bratu, moment în care s-a așternut liniștea în studioul Fotbal Club, de la Digi Sport.

După câteva secunde de liniște, pentru că nimeni din studio n-a reacționat, Florin Bratu a continuat și a oferit argumentele care îl fac pe Mirel Rădoi varianta potrivită pentru înlocuirea lui Edi Iordănescu.

Da. Ar putea continua munca. Care e problema dacă a mai fost? Eu am spus o variantă care ar putea fi. A căpătat mai multă experiență și ca profil se potrivește.

Lotul care există, entuziasmul și priceperea, informațiile pe care le are el, a lucrat cu mulți dintre jucătorii aceștia. Sunt multe lucruri în favoarea lui Mirel Rădoi. Au trecut doi ani și jumătate de atunci (n.r. de când a plecat de la echipa naținală) și s-a mai așezat și Mirel”, a mai spus Florin Bratu.

Mirel Rădoi a fost selecționerul României din 26 noiembrie 2019 până pe 30 noiembrie 2021.

Antrenorul a plecat după campania din preliminariile pentru Mondialul din Qatar, despărțirea nefiind una obișnuită.

Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea în octombrie 2021, când România mai avea de disputat două meciuri, care, dacă ar fi fost câștigate, ar fi calificat echipa la barajul pentru Mondial, ceea ce nu s-a întâmplat.

Între momentul anunțului și cel al reunirii pentru ultimele două meciuri din campanie, dar și după ratarea barajului, atât oficialii FRF, cât și jucătorii echipei naționale au încercat să-l convingă pe Mirel Rădoi să continue. Antrenorul a rămas ferm pe poziții și a plecat, fiind înlocuit de Edi Iordănescu.

Mirel Rădoi a ales să plece pentru a antrena o echipă de club, ceea ce a și făcut, dar fără rezultate notabile. A fost la Universitatea Craiova, Al-Tai, Al-Bataeh și Al-Jazira, de care s-a despărțit în aprilie, rămânând liber de contract. Cel mai lung mandat l-a avut la Craiova, din august până în decembrie 2022.

Lasă un comentariu