Florin Tălpan îl atacă pe Victor Ponta: „Te faci de râs ca fost procuror”

Florin Talpan, juristul CSA Steaua București, nu a stat cu mâinile în sân după declarațiile lui Victor Ponta legate de conflictul dintre FCSB și CSA Steaua, Replică dură.

Florin Talpan a rupt tăcerea după o perioadă lungă de timp, apărând la emisiunea FANATIK SUPERLIGA, difuzată pe Prima Sport 1. Colonelul de justiție a abordat dur toți cei care se opun CSA Steaua București. Printre cei vizați de criticile sale s-a numărat și fostul prim-ministru, Victor Ponta.

Florin Talpan a avut un atac vehement la adresa lui Victor Ponta, după declarațiile acestuia despre procesul dintre FCSB și CSA Steaua: „Comportament inadmisibil.” Talpan nu s-a oprit doar la intervenția din emisiune și a continuat să îl critice pe fostul prim-ministru, considerându-l un nou dușman. Colonelul de justiție al „militarilor” l-a criticat dur pe Ponta pentru ultimele sale declarații.

„Comportamentul lui Ponta raportat la litigiul dintre FCSB și Steaua este inadmisibil, având în vedere că înainte de a fi prim-ministru sau procuror este jurist.

Nu numai că știe să citească o hotărâre pronunțată de instanță, dar o și înțelege. Astfel, să susții că FCSB este Steaua nu înseamnă doar că dai o impresie greșită suporterilor ambelor echipe, dar te faci de râs tu ca fost procuror.

Mai ales atunci când ai și avut un rol activ în aflarea adevărului, respectarea dispozițiilor legale și nu în ultimul rând respectarea hotărârilor instanței”, a declarat Florin Tălpan

Victor Ponta a vorbit pe larg despre conflictul dintre FCSB și CSA Steaua București: „La problema noastră, da. Nu doar suporterilor, ci și mie-mi mănâncă ficații (n.r. – râde). Pentru că eu țin și cu FCSB, nu mă interesează că a lui Gigi Becali. Nu asta e important și, chiar dacă Becali are multe păcate, dar e și cel care a băgat bani în echipă. Dar nu e vorba despre el.

Îmi mănâncă ficații pentru că, de câte ori mă bucur și postez sau spun că sunt stelist, primesc înjurături de la cei rămași într-o luptă care nu-și mai are sensul”, a declarat fostul prin-ministru potrivit iamsport.ro.

Victor Ponta consideră că echipa de fotbal a CSA Steaua București ar trebui desființată: „Nu se mai poate să ai o echipă a Ministerului Apărării în secolul 21. Orgoliile să se termine, pentru că niciuna nu are resurse nelimitate. FCSB are mai mulți bani, e adevărat. Să încerce să redevină o singură echipă, care să conteze nu doar în România. Pentru că, scuze, campionatul nostru e pentru somn, e de adormit. Cu mici excepții, nu prea poți vedea fotbal în România”.

Victor Ponta propune o împăcare între FCSB și CSA Steaua București: „Să scăpăm de Talpan și de fanatici”

Victor Ponta crede cu tărie că FCSB și CSA Steaua București trebuie să se pună la masa negocierilor: „Să încerce, împreună, să ajungă să joace în competiții europene. Luptele astea fratricide întodeauna au fost duse de oameni incapabili de dialog”.

Ponta l-a luat apoi în colimator pe juristul „militarilor”: „Mie mi se pare că personajul Talpan, un om îmbrăcat în uniforma armatei, care de ani de zile trăiește numai din acest conflict, spune niște lucruri absolut aberante.

Știam că militarii se ocupă cu armate și cu războaiele, nu cu fotbalul. Aberațiile pe care le spune Talpan, care arată că nu înțelege nimic din ceea ce înseamnă sport, și faptul că tuturor miniștrilor, de-a lungul timpului, le-a fost frică de el, nu fac decât rău.

Când o să scăpăm și de Talpan, și de fanaticii dintr-o tabără sau alta, sper să fie din nou Steaua-FCSB și nu doar să se mulțumească că după nouă ani, ce să spun, ai bătut pe Voluntari și Sepsi și ai ieșit campion.

E o luptă absurdă. Eu văd că la Steaua sunt cei care s-au certat cu Gigi, la FCSB nu vin cei care nu acceptă stilul lui și uite așa ne bucurăm și noi o dată la nouă ani, când luăm un titlu. Nu pot să-i judec nici pe cei de la Steaua. Eu nu l-aș băga în seamă, pe chestii juridice, pe unul ca Talpan. Dar Steaua e mult mai mult decât oamenii aceștia. E vorba de o istorie, de o tradiție. Personajele vin și pleacă”, a concluzionat politicianul.

Lasă un comentariu