Florin Talpan vrea să-i ia lui Gigi Becali 1.000.000 de euro, banii pe care i-ar primi FCSB de la UEFA! Lovitură după lovitură

Florin Talpan a dezvăluit că a înaintat o comunicare oficială către FRF, din dorința de a-l determina pe președintele Răzvan Burleanu să blocheze virarea sumei de 1.000.000 de euro către Gigi Becali și FCSB din partea UEFA.

Juristul CSA Steaua București este pregătit pentru o nouă confruntare cu Gigi Becali, după ce motivarea recentă din dosarul palmaresului a confirmat că echipa „militarilor” este continuatoarea celei care a câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1986. Pe scurt, CSA Steaua deține palmaresul din intervalul 1947 – 1998. Florin Talpan inițiază un nou conflict cu Gigi Becali, solicitând FRF să blocheze virarea sumei de 1.000.000 de euro către FCSB din partea UEFA.

Conflictul dintre FCSB și CSA s-a amplificat pe 15 mai, odată cu publicarea motivării din procesul privind palmaresul Stelei. Curtea de Apel București a confirmat că palmaresul din perioada 1947 – 1998 aparține clubului administrat de Armată. Această decizie a generat numeroase reacții în spațiul public. CSA Steaua București a emis un comunicat oficial prin care cere FRF și UEFA să ia în considerare hotărârea Curții de Apel și să adopte măsuri corespunzătoare.

Florin Talpan a declarat că va face tot ce este necesar pentru ca FCSB „să nu mai atenteze la palmaresul, numele și marca Steaua București”. Prima măsură majoră pe care Talpan o vizează este blocarea sumei de 1.000.000 de euro, pe care FCSB ar trebui să o primească de la UEFA, prin intermediul FRF. În acest sens, Talpan a depus deja o solicitare oficială către președintele FRF, Răzvan Burleanu, pentru a împiedica virarea banilor.

Eu l-am notificat deja pe Răzvan Burleanu și i-am transmis că trebuie să pună în aplicare deciziile instanțelor. FCSB nu trebuie să primească milionul de euro de la UEFA pentru Cupa Campionilor Europeni, pentru că s-au folosit de marcă, nume și palmares ilegal. Am făcut aceste demersuri deja de mult timp, dar domnul Burleanu nu vrea să pună în aplicare aceste decizii. Cei de la club au dat acel comunicat și spun că au notificat FRF. Pe mine de ce nu m-au menționat în comunicat să îmi mulțumească. Am câștigat atâtea procese pentru clubul ăsta”, a răbufnit Florin Talpan, la Prima Sport 1.

Despre ce bani e vorba

Așa cum s-a putut vedea și din postările realizate de UEFA pe rețelele de socializare, până recent FCSB a fost considerată de forul european drept câștigătoare a prestigiosului trofeu din 1986. În plus, în urma unei noi reguli implementate în urmă cu doi ani, după cum a dezvăluit Gigi Becali, FCSB a fost răsplătită și financiar de UEFA pentru triumful roș-albaștrilor de la Sevilla:

Noi asta am cerut, tot palmaresul. Noi așa am cerut. Dacă nu era așa, nu vezi că nouă UEFA ne dă și bani anual pe câștigarea Cupei Campionilor Europeni. Luăm sute de mii de euro, așa mi se pare. Acum doi ani s-a pus asta. Am luat doar un singur an”, Gigi Becali, la Fanatik.

Lasă un comentariu