FRF implementează regula cerută de Dan Petrescu! Primul meci de la care intră în vigoare

Numărul de jucători de rezervă trecuți pe foaia de joc se mărește. Decizia Comitetului Executiv al FRF va intra în vigoare din prima etapă oficială din 2024 a Superligii. Dan Petrescu, în ultimul mandat pe banca lui CFR Cluj, a insistat pentru această modificare.

Care este primul meci unde se aplică noua regulă

Superliga se reia vineri, 19 ianuarie, după vacanța de iarnă. Primul meci din această etapă, în care va intra în vigoare „regula Dan Petrescu”, se va juca la Sf. Gheorghe, de la ora 17:00, unde Sepsi OSK se luptă cu Poli Iași.

Decizia FRF prevede că, din prima etapă oficială din 2024, cluburile de Superliga vor putea avea pe foaia de joc 23 de fotbaliști, respectiv 11 titulari și 12 jucători de rezervă. Această hotărâre a fost amânată din iulie 2023 până în ianuarie 2024, deoarece existau „stadioane în țară cu probleme de infrastructură, în ceea ce privește numărul de locuri pe banca de rezerve”.

Modificarea a fost susținută insistent de Dan Petrescu și a adus reacții multiple, atât din partea LFP, cât și din partea oficialilor altor echipe. Antrenorul lui CFR Cluj s-a plâns acum doi ani, că are mulți jucători pe care nu îi poate folosi, din cauza normelor impuse de LPF.

„Nu înţeleg numărul de pe listă. De ce Chelsea să aibă 30 de jucători, iar noi doar 22? Noi avem mai multe meciuri decât Chelsea! Avem Cupa, avem Conference League. Care e motivul ca un club să aibă doar 22 de jucători trecuţi pe lista de campionat? Să trimit prin tribune, să îi las afară. Cer ceva imposibil? De ce să nu avem 11 jucători pe bancă la fiecare meci? E normal ca un jucător să fie supărat dacă îl trimit în tribune.

Noi suntem mereu pe invers. Şi cu antrenorii, aici antrenează cine vrea. Eu chiar nu înţeleg. Fiecare echipă ar trebui să aibă un antrenor cu licenţă. Toată lumea deja vorbeşte prea mult despre asta. Să îmi spună şi mie cineva ce beneficii a adus regula asta U21, că la naţională nu batem pe nimeni. Am fost peste tot în lumea asta, dar n-am văzut aşa ceva. Râde lumea de tine dacă aude”, a spus Dan Petrescu, în ianuarie 2023.

Prima etapă din acest an a Superligii începe vineri cu meciul de la Sf. Gheorge, iar în aceeași zi, de la ora 20:00, se dispută ce de-al doilea meci, Rapid – FCU Craiova.

Lasă un comentariu