FRF s-a decis rapid! Ce selecționer vrea pentru campania de calificare la Mondialul din 2026

Edi Iordănescu (48 de ani) mai are contract cu Federația Română de Fotbal până pe 15 iulie 2024, adică exact după ce se încheie EURO 2024.

În ultimele luni, au apărut adesea informații potrivit cărora Edi Iordănescu va pleca de la echipa națională indiferent de ce se va întâmpla la Campionatul European, dar Mihai Stoichiță speră că nu asta va fi decizia selecționerului.

FRF îi va propune prelungirea contractului lui Edi Iordănescu

În cadrul unei intervenții la Liga Digisport, Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, a anunțat că forul prezidat de Răzvan Burleanu îi va propune lui Edi Iordănescu prelungirea contractului pentru viitoarea ediție a Ligii Națiunilor și pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2026.

Să știi că atunci când a fost problema continuității, a fost prioritar pentru noi să vedem că Edi este un antrenor devotat, modern, un antrenor care știe, un antrenor care trăiește zi de zi ca să ajungă la performanță.

Nu s-a bazat pe întâmplare, a vrut să construiască și a reușit. Președintele, eu și care mai suntem, am văzut modul în care se manifestă el în cadrul acestei meserii, ca și în celelalte cazuri, cu Rădoi de exemplu, de care nu am vrut să ne despărțim, cu Contra la fel.

Ei au continuat munca de zi cu zi la club, asta a fost dorința lor. La națională e o muncă mai mult de analiză. Asta o știe numai el, dacă vrea să rămână. Noi vrem.

Probabil cu mult înainte de EURO o să luăm o hotărâre. Da, o să-i propunem prelungirea contractului, nu e normal?

Probabil că dacă era alt selecționer și s-ar fi manifestat la fel ca Edi în cadrul activității zi de zi la federație ar fi fost același scenariu.

Chiar dacă am pierdut calificări sau am ajuns la baraj, noi am propus continuitate și lui Mirel, și lui Contra. Nu cred că federația a făcut o țintă din demiterea antrenorilor”, a declarat Mihai Stoichiță.

România poate câștiga grupa de calificare

Până la EURO din Germania, România mai are de disputat un meci oficial, cu Elveția, ultimul din preliminarii.

Deși ambele combatante de pe Arena Națională sunt calificate, meciul are o miză importantă, câștigarea grupei, care ar aduce o poziție mai bună la tragerea la sorți pentru grupele turneului final.

Pentru a câștiga grupa, România trebuie să obțină măcar un punct cu Elveția.

Lasă un comentariu