Gigi Becali a primit ”interzis” la folosirea mărcii ”FCSB Steaua” dar decizia nu este definitivă.

EUIPO a acceptat validitatea contestației despuse de Steaua Noua Generație la adresa intenției lui Gigi Becali de a înregistra marca verbală „FCSB Steaua” la nivel european.

Gigi Becali a făcut un nou pas în tentativa de a folosi marca Steaua.Pe 16 iunie, avocatul său, Adrian Căvescu, a depus o cerere la EUIPO (Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală) pentru a înregistra marca verbală ”FCSB Steaua”.

Orice potențial opozant a avut termen până pe 17 octombrie să depună contestație, iar primii care au făcut-o au fost reprezentanții școlii de fotbal Steaua Noua Generație, din București. Ulterior, Florin Talpan a depus și el o contestație în numele CSA Steaua, în chiar ultima zi în care era posibil acest lucru.

Steaua Noua Generație este o școală de fotbal din București care și-a înregistrat marca la nivel eurpean încă din ianuarie 2017, conform documentelor depuse la EUIPO.
În răspunsul oferit de EUIPO către FCSB și Steaua Noua Generație este specificat că mai există încă o contestație la cererea de a se depuna marca ”FCSB Steaua”, adică cea formulată de cei de la CSA Steaua.

Acum, EUIPO a înștiințat părțile că a admis contestația făcută de Steaua Noua Generație.

O nouă lovitură pentru FCSB

În răspunsul oferit, este menționat că au existat motive pentru care să fie acceptată cererea părții opozante și a fost oferită ca termen ziua de 4 ianuarie pentru ca cele două tabere să își rezolve amiabil disputa, adică să ajungă la un acord privind dreptul de utilizare a mărcii ”FCSB Steaua” la nivel european.

Dacă acest lucru nu se va întâmpla, ceea ce este și extrem de probabil, atunci un nou caz va începe, între cele două părți, pe 5 ianuarie, când EUIPO va asculta argumentele celor două tabere.

Cei de la EUIPO mai specifică faptul că cei de la FCSB și Steaua Noua Generație vor avea timp până pe 4 martie să aducă dovezi care se le dea dreptate. Răspunsurile la ”probele” celeilalte părți vor putea fi oferite ulterior, până pe 4 mai.

Concret, la momentul actual, FCSB nu poate fi considerată înfrântă, întrucât nu a fost luată încă o decizie definitivă, însă a primit o lovitură prin faptul că cererea de a înregistra marca nu a fost încă acceptată, astfel că aceasta nu poate fi folosită.

În răspunsul oferit de EUIPO, este specificat la final că mai există încă o contestație la cererea de a se depuna marca ”FCSB Steaua”, adică cea formulată de cei de la CSA.

Becali l-a acuzat pe Talpan că ar fi înregistrat ilegal marca Steaua

La începutul lunii octombrie, Gigi Becali l-a acuzat pe Florin Talpan că ar fi înregistrat ilegal marca Steaua, în contexul în care ar fi găsit un document care demonstrează acest lucru.

Ei au înregistrat cu rea-credință. Acum a descoperit avocatul un act. Ei au vrut să înregistreze marca, le-au zis că se creează confuzie. Au făcut recurs, s-a respins, pe urmă au revenit.

Atunci, ei au spus că nu creează confuzie că fac alte sporturi, nu fotbal. El, Talpan, a semnat. Și pe urmă a făcut înșelăciune și a făcut fotbal”, spunea atunci Gigi Becali.

Lasă un comentariu